Extremistii maghiari au purtat la Cluj pancarte cu "Tinutul Secuiesc - nu este Romania" - VIDEO si FOTO

"Szekelyfold- Nem Romania!- aceasta a fost parcarta pe care extremistii maghiari au purtat-o la marsul prilejuit de Ziua maghiarilor de Pretutindeni.

 

Printre participantii la mars s-au numarat si cativa oficiali: ministrul Sanatatii, Cseke Attila, consulul Ungariei, Szilagyi Matyas, viceprimarul Laszlo Attila. Acestia au stat , insa, "departe" de pancarta extremista.

 

Membrii Uniunii Liceenilor Maghiari au "condus" marsul imbracati in port popular.

 

Astazi, 15 martie 2010, se implinesc 162 de ani de la Revolutia maghiara. Pentru etnicii maghiari revolutia  are o semnificatie deosebita si este sarbatorita in toata lumea, peste tot unde exista maghiari.

 

"Pentru mine personal, 15 martie inseamna, in primul rand determinarea tinerilor care au pornit aceasta revolutie de la 1848, care chiar daca a fost la sfarsit infranta, totusi a lasat in urma niste consecinte care nu au mai putut fi remediate de catre Imperiul Habsburgic", a spus ministrul Sanatatii Attila Cseke la Cluj.

 

Citeste si stirea

Ministrul Sanatatii Attila Cseke a marsaluit alaturi de sute de oameni la Cluj de ziua maghiarilor de pretutindeni- VIDEO

Comentarii Facebook