Emil Boc il sustine pe Florin Cîțu la șefia PNL, dar nu știe daca si Ilie Bolojan ii este alaturi: Nu vreau ca fiicele mele să emigreze - VIDEO


Primarul Emil Boc a discutat la Digi 24 despre alegerile pentru funcția de președinte al PNL și a vorbit în termeni extrem de laudativi despre premierul Florin Cîțu. 

Acesta a spus că îl vrea pe Florin Cîțu președinte al PNL pentru că nu vrea ca fiicele lui să emigreze din România. Moderatorul emisiunii i-a atras atenția că românii nu votează la alegerile interne ale PNL, dar Emil Boc a scos la montaj răspunsul dat din clipul postat pe pagina lui de Facebook. Vedeți mai jos clipul postat de Emil Boc.

Îmi doresc o Românie de mâine, în care românii să trăiască așa cum o fac și alți europeni. Să aibă acces la infrastructură, la educație, la sănătate, cei care au plecat să vină acasă, iar cei care vor să plece să nu o mai facă. 

Avem nevoie de o asemenea Românie. Avem nevoie de o Românie liberală, pentru că pune accentul pe locuri de muncă bine plătite, pe investiții, pe ceea ce noi numim a produce ceva, înainte de a împărți. Social democrația este mai bună la împărțit, dar cineva trebuie să o producă.

Cine din PNL poate în acest moment să ducă România la acest nivel? Eu cred că acest om este Florin Cîțu. Vă dau exemplu Programul Național de Reziliență, unde a obținut el, personal, fiind la Bruxelles, să dăm șansa României de a atinge obiectivele despre care am spus mai devreme. Ca și fiicele mele să rămână în țară, să nu plece în străinătate, alți români să se întoarcă, și țara asta dintr-un colț în altul să se modernizeze. 

Sunt peste 7,6 miliarde de euro pentru infrastructură rutieră și feroviară, dar la fel de important este fondul pentru educație, 4,6 miliarde de euro, care vor fi investiți până în 2026. O societate educată va fi mai tolerantă . 

Alt exemplu este ”Fondul local pentru tranziție verde și digital” a fost obținut decisiv de premier la Bruxelles. El a înțeles că țara asta are nevoie de coeziune în fiecare colț al ei. Nu doar la București și la Cluj. Sunt 2,1 miliarde de euro pentru a face atractivă fiecare comună din țară. Mă uit la viziunea acest premier care face ceea ce trebuie pentru România, implicit și pentru PNL...”, a declarat primarul Emil Boc.

De altfel și moderatorul emisiunii i-a atras atenția că românii nu vor vota pentru alegerea președintelui PNL, fiind alegeri interne în cadrul partidului, nu alegeri prezindențiale. 

Primarul Clujului a spus, diplomatic, că nu îl susține pe Florin Cîțu împotriva lui Ludovic Orban. ” (Ludovic Orban, n.red.) A făcut ceea ce trebuie pentru PNL și pentru România, la momentul domniei sale. Mandatul domniei sale la conducerea PNL a expirat și e normal să fie o competiție. Eu apreciez că menținerea președintelui Orban pentru încă un mandat în fruntea PNL ne-ar conduce, după părerea mea, la opoziție în 2024, adică partid de opoziție și nu de guvernare. Cu Florin Cîțu avem ce să oferim. Altfel rămânem un partid care își deschide un bulevard spre opoziție. Domnia sa și-a epuizat rezervorul de voturi și să după partidul la 30%. Cu Florin Cîțu avem această șansă, pentru că în 2024 ne vor vota românii”.  

Întrebat de ce nu este și Ilie Bolojan printre susținătorii lui Florin Cîțu, Emil Boc a spus că: ”Domnul președinte Bolojan va preciza unde este. Este un coleg performant în interiorul partidului”.

Florin Cîțu a fost susținut duminică, 30 mai, la lansarea candidaturii de Rareș Bogdan, Emil Boc, Mircea Abrudean, Robert Sighiartău, Gheorghe Flutur sau Vergil Chițac, miniștri precum Raluca Turcan, Lucian Bode, Virgil Popescu, sau Nicolae Ciucă.

Comentarii Facebook