Emil Boc a luat cartonaș roșu de la clujeni, după ce a spus că Clujul ”este în aceeaşi ligă cu Barcelona”


Clujul a intrat în competiția pentru titlul de oraș inteligent şi neutru din punct de vedere climatic până în 2030, iar Emil Boc s-a lansat într-o campanie de promovare. Acesta a spus la un post de radio local că oraşul de pe Someş este ”în aceeaşi ligă cu Barcelona”.

Clujul este unul dintre locurile unde oamenii vor să meargă. Iar treaba noastră este să menţinem oraşul atractiv şi să accelerăm elementul de atractivitate. Suntem în aceeaşi ligă cu Barcelona. Nu ajungi imediat din urmă mari oraşe ale Europei, dar eşti în aceeaşi ligă şi încerci să ajungi la nivelul lor”, a susţinut Emil Boc, la Napoca Live.  

Misiunea privind oraşele inteligente şi neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei va sprijini, va promova şi va pune în valoare 100 de oraşe europene în transformarea lor în direcţia neutralităţii climatice până în 2030 şi va transforma aceste oraşe în centre de experimentare şi de inovare pentru toate oraşele. Fiecare dintre cele 100 de oraşe pioniere care au acceptat misiunea de a deveni neutre din punctul de vedere al impactului asupra climei până în 2030 va semna un contract municipal privind clima (Climate City Contract), ajustat la realităţile fiecărui oraş şi dezvoltat printr-un proces de creare în comun, astfel încât să fie luate în considerare opiniile de la toate nivelurile”, se arată pe site-ul proiectului.

În competiție mai sunt orașe precum Paris, Roma, Madrid, Barcelona, Bruxelles, Milan, Atena sau Amsterdam. 

Primarul nu s-a oprit la comparația cu Barcelona și a spus că noul Bulevard 21 Decembrie 1989 arată ca în Munchen.

O clujeancă i-a arătat lui Emil Boc care este diferența între Cluj și Munchen - FOTO

Clujenii l-au taxat rapid pe Emil Boc

”Să îi facă cineva domnului primar o pagină dedicată acestor elucubraţii. Să se numească I love Boc".  

”Sunt clujean dar nu ai cum sa compari Clujul cu Barcelona, mă, omule, hai sa fim onesti. Io amu inteleg ca vrei sa ridici orasul sus, dar cred ca ai mers prea sus.” (Danny)

”Cum se poate compara Clujul cu Barcelona? Este ridicol...ce oferă Clujul? Mă aflu în vacanţă la Barcelona....plin de arta ...în centru Clujului dacă ieşi vezi doar magazine la mana a doua....sunt clujeancă..mie drag oraşul..dar nu poate fi comparat cu Barcelona....fără răutate spus” (Mari)  

”Fă o telegondolă, un acquapark, un metrou, un parc mare de distracţii, elimină blocurile ruină care au fost făcute de ţeparii imobiliari din Cluj pline de graffiti, introdu cablurile ce atârnă pe stâlpi în pământ, mai lucrează la infrastructură, cercetează unde este trafic mare şi caută soluţii (gen treceri de pietoni - poduri pietonale cum sunt în oraşele mari europene), am fost în Barcelona şi încă este drum lung de făcut până acolo, toate aceste lucruri de mai sus sunt în Barcelona fiind bine structurat, aruncaţi o privire pe Google maps şi faceţi Zoom, dezavantajul Clujului este că este situat între dealuri, Barcelona e la mare! (Mihai) 

„În Barcelona am fost acum 3 ani, dar din Valencia tocmai m-am întors şi trebuie sa spun ca sunteţi în faţa lor cu mult. La preţuri” (Nicoleta)

„Ce fumează, vreau si eu!” (Radu) 

„La PR suntem chiar mai buni” (Laszlo)  

Comentarii Facebook