Boc le promite mănăsturenilor că vor avea un parc ca în Munchen sau Barcelona - FOTO


Primarul Emil Boc anunță că a lansat licitația pentru Parcul Primăverii din cartierul Mănăștur.

Săptămâna aceasta a fost lansată licitația de proiectare și execuție - peste 5,5 mil Euro - pentru modernizarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăștur. Termenul de depunere al ofertelor este 9 iunie, iar termenul de realizare al proiectului din momentul semnării contractului este de 15 luni.

Zona în care se va interveni, situată în cartierul Mănăștur, are o suprafață de 34.183 mp:

- suprafața verde a Parcului Primăverii - 18.660 mp

- zona adiacentă parcului, între spațiul verde al parcului și clădirile de locuințe colective - 8075 mp

- tronson strada Ion Meșter, tronson strada Emil Cioran - 7448 mp

Proiectul va păstra funcțiunea de grădină verde publică a parcului. Mobilierul urban va fi înlocuit cu unul modern, iluminatul public va dispune de tehnologie LED și vor exista stații de încărcare pentru autoturisme, biciclete și trotinete electrice. Peste 1000 de arbuști și arbuști noi vor fi plantați în zonă, iar străzile din jurul parcului vor deveni spații publice de tip „shared space”.  

Clujul Verde nu este doar un concept, ci o direcție clară pe care municipalitatea clujeană s-a încadrat, cu obiectivul de a crește calitatea vieții în oraș prin modernizarea, extinderea și  amenajarea de noi spații verzi. Orașul nostru a fost selectat recent parte a Misiunii europene „100 de orașe inteligente și neutre din punct de vedere climatic până în 2030”, alături de mari capitale și orașe europene. Până în 2030 ne propunem să plantăm peste 100.000 de arbori și să creăm sau extindem peste 190 de spații verzi.

De asemenea, proiectul va fi depus spre finanțare din fonduri nerambursabile în perioada de programare 2021-2027”, a spus Emil Boc.

Comentarii Facebook