Duminica 28 Aprilie

Discurs motivant al lui Ioan Rus către politicieni: Țara e pe butuci! Depășiți modul neghiob în care faceți politică VIDEO


Ministrul de Interne, Ioan Rus, a ținut un discurs cu mesaj puternic adresat politicienilor, prin care le cere să depășească urile personale, pentru că țara e pe butuci.

Vreau să îl felicit pe domnul Uioreanu că a câstigat alegerile. De asemenea, vreau să îi felicit pe toți cei care au fost aleși in acest scrutin electoral local. Deopotrivă primari de comune, orașe și municipii, reședințe de județ. Deopotrivă consilieri locali, municipali sau județeni. Deopotrivă membri ai USL -ului, PD -ului, UDMR, toți cei care au obținut voturi pentru a fi aleși. Vă felicit pe toți și vă doresc succes.

Ceea ce spune adomnul Uioreanu că va încerca să lase haina politică deoparte și indiferent de baricade să facă cât mai multe lucruri bune, aș vrea să vă spun și eu. Nu sunt baricade diferite, sunt numai baricade ale sărăciei, ale nesimțirii, ale leniei, ale incorectitudinii. Acestea sunt baricadele pe care trebuie sa luptați cu toții și să învingeți. Nu voi între voi. Trebuie să dați semnalul unității, semnalul adunării competențelor, semnalul capabilității de a rezolva problemele, semnalul terminării scandalurilor continue. Dacă vă uitați ce se întâmplă în viața politică în acest moment, viața bate filmul în acest moment. Dar continuu. Permanent viața bate filmul. Nu există nicio raționalitate în ceea ce se întâmplă. Nu există nicio viziune în legătură cu acțiunile pe care unii le promovează. Nu există niciun dram de interes național în acțiunile pe care unii le fac. Atunci noi cum să modernizăm această țară, cum să ajungem să nu ne fie rușine de rezultatele noastre. Țărișoara noastră, doamnelor si domnilor, este într-o poziție de stând pe butuci. Sunt bombe peste bombe economice, politice și sociale, pe care pas cu pas vom încerca să le rezvolăm. Fără ură, fără patimă. Cu rațiune și cu știința lucrului bine făcut. Asta încearcă acest Guvern să facă”, a spus Iona Rus la ceremonia de ”înscăunare” a lui Horea Uioreanu în funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj.

Ministrul de Interne le-a dat asigurări aleșilor locali că aceasta este și trendul pe care îl promovează Guvernul. ”Vă solicit să faceți și dvs. la nivel local. Dacă fiecare județ își va promova proiectele, va instaura o atmosferă de corectitudine, de cinste și de dărnicie atunci însumate, toate aceste insule de normalitate, aceste insule de performanță, s-ar putea să dea și o tărișoară performantă. Acum nu avem ce însuma. Din minus, minus, minus nu se poate face plus în situația noastră de acum. De aceea vă îndemn să uitați de foarte multe dispute pe care le-ați avut și de azi încolo să încercați domnule președinte (n.red. Horea Uioreanu) și înalți reprezentanți ai bisericii și reprezentanți ai intelectualității clujene, parlamentari, să uitați aceste lucruri și să punem cu toții umărul la bunul mers al acestei țări”, a adăugat Ioan Rus.

Ministrul de Interne a spus că dacă politicienii vor eșua, vom ajunge să ne fie rușine de situația în care a ajuns țara.

Vom fi în situația să ne fie rușine tuturor de acest lucru. De aceea, depășiți tot ceea ce înseamnă dispute mărunte de doi bani, care sunt în piață în acest moment. Depășiți, aici în capitala Transilvaniei, tot acest tip neghiob de a se face politică în acestă țară. Intrați într-o altă zonă. Dați un alt exemplu de mod în care se poate face politică în România. Politică subordonată intereselor comunităților locale și judetene. Poate că cineva se va prinde în această țară că aceasta este calea pe care trebuie să o urmăm cu toții”, a completat Ioan Rus.

 

Uioreanu a fost ”uns” președinte al Consiliului Judetean Cluj! Boc, invitat la ceremonie, dar ignorat VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook