Directorul TVR Cluj, Romeo Couți, SOMAT să prezinte dovada că a făcut demersuri pentru Eurovision

 

Membrul Consiliului de Administrație al SRTv, Radu Carp, îl somează pe şeful TVR Cluj, Romeo Couți, să spună dacă a contactat Primaria Cluj-Napoca pentru organizarea Eurovision în acest oraş.

 

În condiţiile în care TVR a precizat, la solicitarea presei, că procesul de selecţie a locului de desfăşurare a preselecţiei naţionale a competiţiei Eurovision 2015 a inclus luarea în calcul a tuturor celor cinci studiouri teritoriale (Cluj, Timişoara, Târgu-Mureş, Craiova şi Iaşi) şi că acestor studiouri li s-a cerut să stabilească parteneriate cu administraţiile publice locale în vederea organizării acestui eveniment, vă solicit public să prezentaţi documentele care atestă solicitarea TVR care v-a fost adresată, precum şi dovada contactării de către TVR Cluj a autorităţilor administraţiei locale (Primărie, Consiliu Judeţean)", spune Radu Carp, membru al CA al TVR, într-o scrisoare deschisă adresată lui Romeo Couţi, directorul TVR Cluj.

 

Radu Carp susține că ”Primăria Cluj a precizat că nu a existat nicio comunicare instituţională cu Televiziunea Română sau staţia regională a acesteia, TVR Cluj, cu privire la posibilitatea de a organiza acest eveniment la Cluj”.

 

Romeo Couți a fost evaluat, joi, 12 februarie, la București și președintele director general al TVR, Stelian Tănase, l-a criticat aspru pentru implicarea televiziunii publice în acest scandal.

 

Conform unor surse, lui Couți i s-a cerut să prezinte dovada că a trimis o adresă Primăriei Cluj-Napoca.

 

Finala Selecţiei Naţionale a concursului Eurovision 2015 va avea loc pe 8 martie, în Sala Polivalentă din Craiova, iscându-se un scandal deoarece Sala Polivalentă din Cluj-Napoca are o capacitate mai mare.

 

Deputatul PSD, Aurelia Cristea, a trimis o interpelare conducerii TVR, care a replicat că a fost ales orașul Craiova pentru că Primăria din Cluj-Napoca nu a fost interesată de acest show.

 

Primarul Emil Boc a dat replica și a precizat că TVR sau TVR Cluj nu au adresat nicio hârtie oficială prin care să ceară municipalității implicarea în organizarea finalei naționale a Eurovision.

 

Aurelia Cristea acuză: Emil Boc a refuzat sa aduca Eurovisionul la Cluj. Ce răspunde primarul Emil Boc

Comentarii Facebook