Aurelia Cristea acuză: Emil Boc a refuzat sa aduca Eurovisionul la Cluj. Ce răspunde primarul Emil Boc

 

Deputatul PSD Cluj, Aurelia Cristea, susține că finala națională a concursului Eurovision nu se desfășoară la Cluj pentru că Emil Boc nu a fost interesat de acest lucru. 

 

În urma întrebării referitoare la Finala nationala a competitiei Eurovision, adresată miercuri, 4 februarie 2015, conducerii TVR, si a întâlnirii pe care am avut-o, ieri, cu domnul Stelian Tănase, președintele Consiliului de Administrație TVR, am aflat următoarele lucruri: doar Timişoara, Craiova şi Târgu Mureş au intrat în competiţia aceasta, pentru că studiourile teritoriale de acolo au trimis oferte pentru organizarea evenimentului. Studioul teritorial TVR Cluj NU a trimis nici o ofertă din cauza faptului că autorităţile locale NU au fost interesate.

 

Mai exact, primarul Emil Boc, supărat că nu poate vocaliza șlagărul ”Puşca şi cureaua lată, ce salarii şi sporuri aveaţi odată” în finala Eurovision, nu a dat curs solicitării de a se întâlni cu directorul Romeo Couţi şi cu membrii conducerii TVR Cluj pentru a discuta despre organizarea finalei Eurovision în Cluj, în anul în care municipiul e Capitală Europeană a Tineretului!”, precizează Aurelia Cristea.

 

Din păcate, Studiourile teritoriale Cluj și Iași nu au transmis nicio oferă. La discuția pe care am avut-o cu directorul Studioului Teritorial Cluj, acesta a răspuns că din păcate reprezentanții autorităților locale Cluj-Napoca nu și-au manifestat interesul în această acțiune și nu au dat curs solicitării de a se întâlni pentru a discuta subiectul”, precizează președintele director general al TVR, Stelian Tănase.

 

Primarul Emil Boc a declarat pentru Știri de Cluj că el a aflat despre organizarea finalei naționale a Eurovision la Craiova după ce s-a stabilit acest lucru. ”Am aflat după ce s-a stabilit că finala va avea loc la Craiova, despre acest eveniment. Nu am fost contactat de domnul director al TVR Cluj, Romeo Couți, în această problemă”, a declarat Emil Boc.

 

 

În 2 februarie, senatorul Alin Tișe acuza PSD Cluj că nu iubește Clujul pentru că nu a susținut aducerea Eurovision în Sala Polivalentă Cluj.

 

Decizia de a muta finala naţională a competiţiei Eurovision la Craiova a fost una totalmente politică. Încă o recompensă pentru fieful PSD şi încă o pedeapsă pentru cei care nu votează PSD!

 

Cluj-Napoca are cea mai mare şi modernă sală polivalentă (7000 locuri) dar e aleasa Craiova pentru această finală (4.000 de locuri). Aceeaşi Craiova care este susţinută puternic de guvernul PSD pentru competiţia Capitală Culturală Europeană 2021, uitându-se obiectivitatea cu care autorităţile naţionale ar trebui să gestioneze aceste candidaturi”, atacă Alin Tișe, senator PNL (ales din partea PDL).

 

Sunt cunoscute deja contrele dintre diverși oameni politici pe tema faptului că PSD nu ar mai ”iubi” Clujul, pentru că nu votează acest partid. La ultimele alegeri, cele prezidențiale, rezultatele au fost zdrobitoare, susținând puternic această teorie. 

 

Cu toate acestea, la alegerile din 2012, chiar și Alin Tișe a fost învins la Consiliul Județean Cluj de un candidat al alianței formate atunci din PSD și PNL. La Primăria Cluj-Napoca, Emil Boc a câștigat cu mare greutate lupta cu Marius Nicoară, candidat al Alianție PSD - PNL, foarte mulți clujeni demonstrând că pot ”iubi” și PSD -ul.

Comentarii Facebook