”Dinozaurii” din Consiliul Local Cluj-Napoca, aduși de Boc la Primărie la MIEZUL NOPȚII - VIDEO

 

Primarul Emil Boc a convocat și condus o ședință de Consiliul Local la miezul nopții de vineri spre sâmbătă. Inițiativa a făcut parte din proiectul Cluj Never Sleeps.

 

Deși, în urmă cu câteva săptămâni opoziția din Consiliul Local Cluj-Napoca (aleșii USL) au spus că inițiativa este deplasată, acum toți consilierii locali au căzut de comun acord că este de vorba despre un eveniment care susține tineretul.

 

Întrebat dacă a fost greu să participe la o ședință a CL Cluj-Napoca la miez de noapte, fostul primar Radu Moisin a declarat că: ”Nicio problemă din acest punct de vedere. Pe vremuri, când lucram în Primărie, frecvent mă prindea miezul nopții la muncă. Mă bucur că am venit aici să aniversăm faptul că am câștigat titlul de Capitală Culturală a Tineretului în 2015 și mă bucur că la vermea respectivă, acum un an și ceva, am putut să îmi aduc contribuția. Faptul că în istoria Clujului, undeva apare și semnătura mea pe aceste documente, e un mare semn de mândrie”, a spus Radu Moisin. 

 

Primarul Emil Boc s-a bucurat că toți consilierii locali au înțeles semnificația convocării acestei ședințe.

 

Azi (în noaptea de vineri spre sâmbătă) cel puțin Clujul nu doarme. Am început cu Jazz in the Park și am continuat cu alte evenimente pe Cetățuie, pe strada Piezișă, pe strada Kogălniceanu, aici la Consiliul Local la miezul nopții și vor continua și sâmbătă, pentru a arăta că acest oraș are un spirit tânăr. Vrem să arătăm că tinerețea nu este doar o stare fiziologică, biologică, ci este și o stare de spirit. Poți să fii tânăr la orice vârstă. Acesta este mesajul pe care trebuie să îl dea Clujului la întreaga lume. Avem peste 100.000 de studenți și foarte mulți tineri, dar tinerețea este o stare de spirit. De la cei tineri până la cei mai bătrâni sunt cu toții tineri, care să se simt așa. Vrem să le oferim un  exemplu.

 

Bătaia cu pernele a fost un exemplu de acest fel, când m-am trezit prins întâmplător într-o confruntare dintre tineri, cu pernele. M-am trezit cu o pernă portocalie în mână. Ce era să fac? Am apărat culoarea portocalie. Dacă era roșie o dădeam înapoi. Cu siguranță că nu mă băgam în bătălie, pentru că nu aveam ce apăra. Dar fiind portocalie am apărat blazonul și mi-am amintit de tehnicile din liceu. Nu cred că este tânăr care să fi stat în internat sau în cămin și să nu fi avut o bătaie cu perne, sau chiar în armată. Mi-am amintit de strategii și tehnici”, a mai spus Emil Boc. 

 

Boc s-a bătut în centrul Clujului cu tinerii maghiari - VIDEO

Comentarii Facebook