Intrările în Cluj-Napoca vor avea PLĂCUȚE în mai multe limbi. Concursul de idei costă 40.000 de lei

 

Consilierii locali au aprobat cheltuirea sumei de 40.000 de lei pentru organizarea unui concurs de idei pentru semnalizarea corespunzătoare a intrărilor în Cluj-Napoca.

 

De implementarea proiectului se va ocupa ”Asociația Cluj-Napoca - Capitală Culturală europeană”, care se ocupă și de candidatura la titlul de Capitală culturală 2021, a propus proiectul pentru elaborarea unui standard vizual integrat de semnalizare a intrărilor în municipiu.

 

Este vorba despre un nou sistem de semnalizare care ar avea rolul ”de a ridica randamentul comunicării la nivelul cerut de ritmul de dezvoltare a orașului. Un asemenea proiect ar contribui la punerea în valoare a imaginii de oraș european. 

 

La concursul ce va fi organizat, juriul va fi format din reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, din cadrul Ordinului Arhitecților Filiala Cluj, din specialiști ai universităților clujene și din cadrul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național.

 

Cluj-Napoca este cel mai mare pol de creștere al Transilvaniei. Dinamica dezvoltării orașului și a județului aduc inevitabil și un necesar de comunicare crescut. La nivelul orașului, elementele care contribuie la acest necesar sunt atât proiectele majore ale orașului Cluj-Napoca (Capitala Culturală a Tineretului 2015 și candidatura la titlul de Capitală culturală europeană pentru anul 2021), cât și cele medii și mici.

 

Un sistem nou de semnalizare va putea atât să ridice randamentul comunicării la nivelul solicitat de ritmul de dezvoltare a orașului, cât și să contribuie la crearea imaginii Clujului ca un oraș progresist și contemporan. Legătura la nivel conceptual și vizual între semnalizarea intrărilor în oraș și a sistemului de comunicare internă a orașului va putea crește randamentul construirii identității orașului prin comunicare”, a declarat directorul asociaţiei, Florin Moroşanu. 

 

Conceptul final va aparține arhitecților, iar Primăria Cluj-Napoca va decice în ce limbi va scrie numele orașului, a mai spus Moroșanu.

 

Din cei 40.000 de lei aprobați de CL Cluj-Napoca, 20.000 de lei vor fi folosiți pentru premierea proiectului câștigător, cei 7 membri ai juriului vor fi plătiți cu câte 1.400 de lei fiecare, iar doi membri ai Asociației Cluj-Napoca - Capitală Culturală Europeană vor câștiga lunar câte 700 de lei. 

 

De asemenea, alți 10.000 de lei, adunați din sponsorizări, vor fi folosiți pentru tipărituri și publicitate.

 

Primăria Cluj-Napoca mai cheltuit 11.000 de lei pentru un proiect similar, acum câțiva ani, dar macheta câștigătoare nu a fost pe placul Comisiei de Urbanism, fiind abandonată. 

Comentarii Facebook