Deputatul Virgil Pop, ales in Parlament desi era arestat pentru trafic de influenta, a fost ales presedinte PNL Turda


Liberalii din Turda l-au ales pe Virgil Pop, luni seara, in fruntea filialei cu unanimitate de voturi. Deputatul a fost ales pe listele PNL si a ajuns in Parlament, desi era arestat pentru trafic de influenta.

Functia de presedinte al PNL Turda a fost ravnita de trei liberali: Virgil Pop, Ioan Florea (n. red. presedintele interimar din iulie 2009) si Radu Panait. In cursa a ramas numai deputatul Virgil Pop, iar ceilalti doi s-au retras si au anuntat ca il sustin pe Virgil Pop.

Deputatul Virgil Pop a fost trimis in judecata de procurorii DNA Cluj sub acuzatia de trafic de influenta pentru ca in perioada decembrie 2007 - februarie 2008, in timp ce ocupa functia de consilier judetean a pretins suma de 80.000 euro, din care a incasat 130.000 lei si 30.000 de euro de la patronul unei firme pe care s-a angajat ca il va ajuta sa obtina un contract cu SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord.

Prin "relatii" deputatul Virgil Pop ar fi urmat sa incheie contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea respectivei societati, atat pe domeniul public, cat si privat. Liberalul a mai promis ca poate interveni pe langa presedintele de la acea vreme a Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, pentru a obtine un contract de realizare a instalatiei electrice de la parcul industrial unde functioneaza acum fabrica Nokia.

Virgil Pop a fost arestat in plina campanie electorala, dar a candidat fara probleme de dupa gratii in colegiul 8 Turda pentru Camera Deputatilor si a obtinut un mandat cu 2.299 de voturi.

?

Virgil Pop este in contiunuare judecat pentru fapta sa.

Comentarii Facebook