Monica Macovei : Fostii magistrati au pensii si de peste 5000 euro/luna

 

Spre deosebire de majoritatea celorlalti salariati, judecatorilor li se calculeaza pensia pe baza venitului din ultima luna, care poate fi "ajustat" la intelegere cu seful direct pentru a rezulta o pensie cat mai mare.


Prezenta in aceasta seara la emisiunea "Nasul" de la B1 TV,  Monica Macovei a arătat cum s-a ajuns ca fosti judecători sau procurori sa poata avea o pensie lunara de peste 20.000 de lei.


"Judecătorii şi-au dat sporuri unii altora prin hotărâri judecătoreşti. După lunile în care au luat aceste sporuri, s-au pensionat, ceea ce explică valoare ridicată a pensiilor unora dintre judecători. Da, acestea sunt pensii nesimţite", a declarat europarlamentarul Monica Macovei.


Fostul Ministru al Justitiei a precizat ca a incercat sa limiteze acest privilegiu al magistratilor, motiv pentru care a devenit nepopulara in randul acestora.


"În 2005, când am ajuns eu la Ministerul Justiţiei, legea prevedea că se calculează pensia în raport cu venitul din ultima lună. Eu am modificat şi am pus pe ultimele 12 luni. Şi atunci au urlat cei din Justiţie şi CSM. A venit Chiuariu, care a modificat din nou legea cu ultima lună", a spus Macovei.


 

Comentarii Facebook