Guvernantii ori mint, ori nu au nicio legatura cu realitatea din Romania! Videanu: Cresterea economica va trece de 1,5%

Adriean Videanu a facut o declaratie cel putin surprinzatoare, potrivit careia, cresterea economica a Romaniei in 2010 va trece de 1,5%. Asta in contextul in care FMI ne-a scazut previziunea de 1,3 la 0,8%.

 

Declaratia facuta la Realitatea Zilei ne-ar putea bucura, daca nu ar veni dupa mai putin o luna de la anuntul facut de FMI.

 

In acest context, nu ne ramane decat sa ne intrebam decat daca ministrul Economiei Adriean Videanu fie ne minte in fata, fie nu are nici cea mai mica idee despre economia romaneasca. Sau daca dumnealui are dreptate, atunci reprezentantii FMI se inseala si in aceeasi ordine de idei, si marii economisti ai lumii, care ne avertizeaza ca, de fapt, prin masurile de austeritate ne afundam. 

 

"În opinia mea, evaluarea FMI cu o creştere de 0,8% anul acesta, eu pot să vă spun sunt un pic mai optimist, cred că va trece de 1,5 %",, a spus Adriean Videanu.

 

Mai mult, declaratiile ministrului Videanu nu s-au oprit aici. El sustine ca foarte curand se vor vedea si semnele cresterii economice a Romaniei.

 

"În trimestrul II, trimestrul III vor apare semnele reluării creşterii economice în România - singura şansă de a menţine nivelul de trai al populaţiei la nivelul pe care îl ştiam cu toţii (...) Din păcate, guvernul este pus în situaţia de a lua o decizie deloc uşoară, deloc populară,  aceea de a restructura cheltuielile publice astfel încât să nu fie nevoie să majorăm taxele şi impozitele".

Comentarii Facebook