CTP Cluj: Trebuie respectată distanța de 50 de metri între mijloacele de transport din trafic


Compania de Transport Public (CTP) Cluj a emis o ”Dispoziție de serviciu”, prin care șoferii sunt obligați să respecte distanța de 50 de metri în trafic între mijloacele de transport în comun. 

Așa după cum se poate observa din cuprinsul acestei dispoziții, toate cele trei articole ale sale relevă faptul că preocuparea majoră a CTP este să asigure pentru călătorii săi siguranță și protecție împotriva infectării cu SARS-CoV-2, în cadrul unui transport civilizat, desfășurat în orarele stabilite și cu respectarea riguroasă a normelor sanitare impuse de starea de alertă. 

În aceeași măsură, conducerea CTP este preocupată ca toate mijloacele noastre de transport în comun să respecte legislația rutieră, să evite pe cât posibil evenimentele rutiere care să-i pună în pericol pe călătorii și pe șoferii noștri”, a precizat conducerea CTP Cluj.

În ceea ce privește dispoziția de serviciu care prevede păstrarea unei distanțe obligatorii de minim 50 metri între mijloacele de transport în comun aflate în trafic, CTP Cluj precizează că ”măsura a fost dispusă în baza următoarelor argumente: 

Măsurătorile de timpi efectuate de specialiștii CTP au arătat că pentru a asigura respectarea riguroasă a normelor sanitare în vigoare ale stării de alertă, au dus la concluzia păstrarii unei distanțe minime de 50 m între mijloacele de transport. 

Această distanță permite, pe de-o parte, urcarea și coborârea cu pericol redus a călătorilor din mijlocul de transport în comun sosit în stație, până la sosirea celui următor.

În aceeași măsură, în conformitate cu timpii măsurați de specialiștii noștri, păstrarea celor 50 de metri între mijloacele de transport public permite dispersarea în siguranță a călătorilor coborâți într-o stație, evitându-se astfel aglomerarea și riscul infectării, precum s-ar întâmpla dacă mijloacele de transport în comun ar sosi unul după celălalt.

Pe lângă punctele amintite mai sus există argumente tehnice privind  transportul în siguranță a publicului călător. Pentru mijloacele de transport cu tracțiune care circulă pe același sector de rețea se evită valorile foarte mari ale curentului absorbit și se evită pierderile mari de energie în cablurile de alimentare”.

Copie foto dispozitie.jpg

Comentarii Facebook