Primarul din Cojocna, ieșire de mahala. Cei care au depus oferte pentru a prelua Băile Cojocna sunt numiți ”rupți în c.r”


Primarul din Cojocna, Teodor Bucur, a avut o ieșire de mahala, după ce un om de afaceri a acuzat Consiliul Local că nu a luat în cazul oferta lui de preluare a Băilor Cojocna, în chirie. 

Andrei Maxim susține că a oferit suma de 310.000 de lei chirie pe an, față de 25.000 de lei cât a oferit firma SC BAI COJOCNA SRL, unde acționar este Primăria Cojocna. 

Ofertele lui Maxim și a altui om de afaceri nici nu au fost deschise.

Primarul Bucur l-a acuzat pe Maxim că este un anume ”personaj s-a tot afișat prin Cojocna în ultimii ani” și că ”e politician din partidul lui Băsescu, PMP. A fost chiriaș pe la bai, a fost rău platnic, a făcut mereu scandal și acum el ne face moșieri iresponsabili pentru ca nu am acceptat în ședința consiliului local de azi oferta firmei lui S.C. A&RA COOK FOR YOU S.R.L. pentru închirierea Băilor Cojocna.

Am să mai explic încă o dată de ce consiliul local nici măcar nu a luat în discuție oferta lui și nici alte așa zise oferte fanteziste ale unor firme fără activitate, fără angajați, cu pierderi și datorii, cu situații financiare nedepuse la Ministerul Finanțelor de ani de zile etc.

După câștigarea în instanță a Bailor Cojocna de la societatea Unita Turism, în anul 2004, consiliul local a hotărât înființarea unei firme special pentru administrarea acestor băi. Firma se numește BAI COJOCNA SRL, are un singur asociat – comuna Cojocna, care e reprezentata de consiliul local si primar.

Concesionarea prin contract a patrimoniului de la Băile Cojocna către propria firma e pentru consiliul local de fapt o chestiune formală, pe care încă unii consilieri nu o înțeleg nici acum. Sau mă rog, poate mimează că nu înțeleg fiindcă sunt în opoziție cu primarul.

Revenind, dacă de la bun început se hotăra concesionarea / închirierea băilor sărate prin licitație publică deschisă către altcineva e clar ca nu se mai înființa SC Băi Cojocna SRL. Dar consilierii locali au decis în anul 2004 că patrimoniul comunei nu se înstrăinează, ci se administrează prin forțe proprii. Că a fost gospodărită bine sau rău aceasta avere a cojocnenilor de-a lungul acestor ani e într-adevăr discutabil, însă despre asta am mai scris cu alta ocazie”, a explicat primarul.

Bucur îl atacă apoi cu un limbaj de mahala pe Maxim. 

Ceea ce e de subliniat e apariția acestor aventurieri rupți în cur care vin cu oferte năucitoare pentru închirierea sau concesionarea Bailor Cojocna. Absolut toate firmele lor sunt pe pierdere de ani de zile, sunt fără activitate și fără niciun angajat, multe nu au depus nici un fel de situații financiare la ANAF. Dar cu toate acestea ”ofertele” lor par a fi ale unor barosani cu conturile burdușite, așa arunca în stânga și-n dreapta cu miile de euro sau milioanele de lei.

Jalnic e ca acești coate-goale au câțiva consilieri locali care le fac jocurile si ii prezinta in sedinte ca fiind cel puțin fii de miliardari americani sau nepoți de seici arabi cu sonde de petrol în fundul curții. Dacă ar fi după ei le-ar da toata Cojocna pe mana, nu numai baile sarate !

Înțeleg foarte bine că se apropie campania electorală și mulți visează cai verzi pe pereți și sprijin de la acești șmecheri de oraș, dar chiar așa să fim prostiți în fata? Om fi noi așa, mai de la țară, dar mirosim de la distanța impostură”, a declarat primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur.

Băile Cojocna, făcute ”cadou” unei firme care a oferit o sumă de ZECE ori mai mică decât concurența

Comentarii Facebook