Miercuri 7 Decembrie

Consiliul Județean Cluj continuă proiectul ”Produs de Cluj”. Distracția se mută la Dej

 

Consiliul Județean Cluj şi Asociaţia ”Produs de Cluj” îi invită pe clujeni, între 6 şi 8 iunie, la cea de-a XXX-a ediţie a târgului dedicat promovării produselor autentice clujene.

 

Evenimentul va avea loc la Dej, în centrul oraşului, unde vor fi prezenţi aproximativ 80 de expozanţi. 

 

Dejenii  şi cei care vor vizita la acest sfârşit de săptămână centrul municipiului Dej vor avea ocazia să admire şi să cumpere exponatele pe care producătorii şi meşterii populari le vor prezenta în standurile Târgului „Produs de Cluj”. Astfel, gurmanzii vor avea posibilitatea să deguste şi să achiziţioneze preparate tradiţionale din carne de porc, dar şi brânzeturi ecologice provenite din gospodăriile producătorilor clujeni. Şi amatorii de vin şi ţuică vor avea la dispoziţie o gamă largă din aceste licori iar gospodinele îşi vor putea face provizii de miere de albină şi alte articole apicole originare din stupinele clujene. Nu va lipsi de pe standuri deja celebrul ulei presat la rece, produs la Luna. Pe lângă produsele alimentare, la târg vor fi expuse spre vânzare legume, fructe şi flori, precum şi sucuri naturale.

 

Şi la această ediţie a Târgului „Produs de Cluj” participă un număr mare de meşteri populari clujeni, care vor oferi celor interesaţi costume populare tradiţionale, ii, păpuşi, gablonţuri şi alte tipuri de produse hand made.

 

Pentru cei mici, pe lângă dulciurile de casă, turtă dulce, ciocolată şi prăjituri, va fi amenajat un parc de distracţii iar sâmbătă şi duminică vor fi organizate activităţi de sculptură în fructe şi legume şi un spectacol de teatru de păpuși.

 

În fiecare zi pe scenă vor fi prezente trupe consacrate, dar şi debutante, precum şi solişti de muzică populară şi uşoară. Ca de obicei, vineri şi duminică scena este rezervată folclorului, iar sâmbătă seară iubitorii de muzică uşoară sunt invitaţi la un concert susţinut de trupe clujene. 

Comentarii Facebook