Consiliul Județean ascunde ADEVĂRUL! Zilele trecute activitatea Kiat era BUNĂ, acum reziliază contractul


Președintele Consiliului Județean Cluj susținea în luna iulie 2019 că nu sunt motive de îngrijorare în privința lucrărilor de pe DJ 107P, spre Mărișel, cu toate că primarul de acolo a dezvăluit probleme foarte mari. Curios că acum a anunțat că a trimis notificare de reziliere a contractului pentru acest drum, tocmai din cauza problemelor foarte mari.

Alin Tișe a anunțat că este nemulțumit de lucrările de pe drumul spre Mărișel și că se va lucra cu firma de întreținere a drumurilor, pentru a termina lucrarea de la Mărișel și pentru a face podețele de pe drum. ”Dorința noastră este ca cele două drumuri, până în Băișoara și până în Mărișel, să poată fi circulate. Unde nu putem să modernizăm, vom face plombări și covor asfaltic pentru întreținere. Vom abandona contractele cu Kiat, ne vom judeca și vom vedea peste doi ani cine avea dreptate. Eu consider că firma Kiat a încălcat contractul și nu mai putem continua în acest registru", a declarat Alin Tișe, conform Ziua de cluj.

Decizia este surprinzătoare, întrucât președintele CJ Cluj spunea la începutul lunii iulie, într-un răspuns trimis Știri de Cluj, că totul este în grafic și nu sunt motive de îngrijorare, așa cum spunea primarul din Mărișel.

Tișe ne-a spus că ”serviciile de proiectare și de execuție a lucrărilor au fost atribuite în baza Contractului subsecvent de proiectare și execuție de lucrări nr. 40/11.940 din 11.08.2011”. Atenție, anul 2011, adică acum 9 ani, iar lucrarea nu este terminată, contractul general fiind blocat circa 4 ani pentru că turcii au propus folosirea unor materiale neconforme.

În ciuda problemelor reclamate de primarul din Mărișel, conducerea Consiliului Județean Cluj anunța că ”până la ora actuală nu au fost aplicate sancțiuni, în condițiile în care lucrările nu sunt finalizate, ele fiind în plină desfășurare. Lucrările se află în termenele stabilite prin contract și au o durată de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioadele în care lucrările au fost suspendate în timpul sezonului de iarnă”.

În plus, pe lângă acuzațiile că lucrările sunt proaste, firma Kiat este și în incolvență, dar nici acest lucru nu reprezenta vreo problemă. ”Menționăm că, la data încheierii Contractului subsecvent de proiectare și execuție a lucrărilor, SC Kiat Group Construct SRL nu era în procedură de insolvență. Actualmente, procedura de insolvență se află în desfășurare, astfel că această situație nu împiedică firma să își desfășoare activitatea”, mai spunea Tișe.

Mandatele de președinte al Consiliului Județean Cluj ale lui Alin Tișe au fost marcate de acuzații grave că lucrările de reparație a drumurilor nu prea înaintează, deși public sunt anunțate proiecte noi săptămânal. 

Kiat a primit contractele de execuție a drumurilor județene din Mărișel și Băișoara, dar pe ambele sunt probleme mari. 

Kiat reface acum drumul județean 107P, care urcă spre drumul spre Mărișel. Au băgat ceva pietriș cu ceva praf sau nisip și acum l-au scos pentru că după ploi s-au făcut un noroi că alunecau mașinile pe drumul drept”, a spus primarul Viorel Ghic, din Mărișel. 

Marea problemă este că firma Kiat a câștigat și licitația pentru contractul de un milion de euro, finanțat din fonduri europene, pentru asfaltarea a cinci drumuri comunale.

Au câștigat licitația de un milion de euro cu o firmă în insolvență. Îmi este frică că nu o să facă lucrarea și pierdem banii. Comuna nu se va mai întâlni cu această șansă niciodată. Unul dintre drumuri duce la pârtia de schi, are un kilometru, și cu acesta am putea dezvolta mult comuna. Dacă se întîrzie, vom pierde finanțarea și o șansă istorică”, a mai spus Viorel Ghic. 

Acesta susține că firma Kiat a câștigat oferind prețul cel mai mic. ”Calitate ar trebui să fie pe primul loc și nu preț mai mic, așa cum se întâmplă la noi”, a mai spus primarul. 

110110 Raspuns Horea Soica ref. lucrari DJ 107P-page-001.jpg

Comentarii Facebook