Clujul nu mai are probleme? Primăria renunță la consumabilele din plastic


Primăria Cluj-Napoca va renunța din 1 august la consumabilelor din plastic, precum pahare şi tacâmuri, folosite în instituţie la protocol sau servire a mesei, dar şi la cantina oraşului sau la creşe, acestea urmând a fi înlocuite cu materiale reciclabile.

De la 1 august, trecem la eliminarea din uzul curent a produselor şi materialelor din plastic la nivelul Primăriei Cluj-Napoca şi altor entităţi subordonate, cum sunt cantina primăriei sau creşe, în ceea ce priveşte activităţi de protocol sau servire a mesei. Acestea vor fi înlocuite cu produse din materiale reciclabile. Deci, de la 1 august, adio pahare şi tacâmuri de plastic la conferinţele de presă sau la şedinţele Consiliului Local. Prin această acţiune, Primăria Cluj-Napoca va intra în rând cu lumea modernă din Occident, care a trecut la eliminarea acestor produse”, a spus Emil Boc.

Acest a spus că se supune exigenţelor europene, iar Clujul devine și mai ”verde” decât era până acum, fiind pionier în România în multe domenii.

De când a revenit în fruntea Primăriei Cluj-Napoca, în 2012, Emil Boc a proclamat în permanență necesitatea transformării Clujului într-un oraș smart, a terminat podul Traian, a reasfaltat și lărgit unele străzi prin trăierea trotuarelor și a terminat (după 6 ani) parkingul Mehedinți. 

Unele zone, precum este cea din Bună Ziua, au fost scăpate de sub control din punct de vedere urbanistic, fiind aprobate construcții lângă construcți, astfel că traficul s-a sufocat complet, iar pentru a putea fi aprobate alte construcții acum se lărgește strada Bună Ziua. 

Comentarii Facebook