Comunele Jucu si Bontida, racordate la statia de epurare a fabricii Nokia din Parcul Tetarom 3


Comunele Jucu si Bontida vor fi racordate la statia de epurare din incinta Parcului Industrial Tetarom III, in urma unui proiect care va fi supus dezbaterii in plenul Consiliului Judetean (CJ) Cluj.

Proiectul a fost initiat de presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, care a precizat ca acest lucru se va face  prin trecerea componentelor sistemului public de apa si canalizare aflate in prezent in administrarea SC Tetarom S.A. in administrarea Consiliului Judetean Cluj si concesionarea pe mai departe Companiei de Apa Somes S.A.

"Administrarea retelei edilitare de apa si canalizare din incinta Parcului Industrial Tetarom III de catre Compania de Apa Somes este absolut necesara in conditiile in care aceasta societate comerciala aflata in subordinea Consiliului Judetean Cluj este singura institutie abilitata sa opereze servicii de alimentare si canalizare in zona, ea avand, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu apa si canalizare, competenta teritoriala pentru administrarea infrastructurii tehnico-edilitare din zona Jucu-Bontida", a precizat Alin Tise.

Oficialul CJ Cluj sustine ca legarea celor doua comune la statia de eupurare a parcului nu ii va afecta in niciun fel pe clientii parcului.

"La ora actuala, nici Jucu si nici Bontida nu dispun de o asemenea facilitate proprie. In acest fel, cetatenii celor doua localitati vor putea beneficia de o statie de epurare moderna, cu o capacitate de procesare mare, care va avea rolul de a deservi in parametrii optimi toate entitatile racordate la aceasta retea, fara nici un fel de  discriminare", a mai spus Alin Tise.

Comentarii Facebook