Comuna Chinteni a elaborat PUZ pe 32 de hectare: Nu construim haotic! Nu construim blocuri între case! - VIDEO

 

Primăria comunei Chinteni a elaborat un Plan Urbanistic Zonal pe o suprafață de 32 de hectare. 

Este o suprafață de 32 de hectare situată la intrare în Chinteni. Solicitările pe zona aceea erau foarte multe, dar oamenii nu s-ar fi înțeles să facă un PUZ comuna, așa că Primăria l-a fpcut pentru ei. Am decis sp facem asta pentru a nu se construi haotic și a ajunge o localitate aglomerată.

Ulterior, în funcție de suprafața pe care o are fiecare, se va achita o taxă de PUZ, dar numai când cineva va dori să construiască. Noi am făcut toate actele în circa un an, dar pentru un PUZ privat ar fi durat cel puțin 2 ani. 

Spre exemplu, străzile vor avea o lățime de cel puțin 9 metri. De asemenea, pe o parcelă nu construim haotic, nu schimbăm programul la tv și la vecini, nu construim blocuri între case, nu facem case cu 7 etaje și vecinul are parter! 

Nimeni nu va primi autorizație pentru a face altceva. Cine face ilegal va avea soarta altora, și va demola. Se fac investiții financiare pentru a dezvolta frumos această comună”, a explicat primarul comunei Lucia Suciu.

Aceasta a spus că urmează să fie elaborate și alte PUZ -uri pe o suprafață de 1000 de hectare, în partea stângă a comunei, pentru a asigura o dezvoltare calitativă pe viitor. 

Comentarii Facebook