Cladirea armatei, care blocheaza lucrarile la pista Aeroportului Cluj, ar urma sa fie demolata


Consilierii judeteni Cluj au aprobat proiectul de hotarare prin care imobilul MApN, care blocheaza lucrarile la pista de 3.500 de metri a Aeroportului Cluj, sa fie preluat si demolat.

"Prin Hotararea Guvernului nr. 63/2012 s-a aprobat transmiterea unor imobile din domeniul public al statului si din administrarea Ministerului Apararii Nationale in domeniul public al judetului Cluj si in administrarea Consiliului Judetean Cluj, in vederea dezvoltarii Aeroportului International Cluj-Napoca, respectiv realizarea pistei de decolare-aterizare de 3.500 m.

Pe amplasamentul destinat constructiei obiectivului de investitii, sunt edificate o serie de imobile care au suferit degradari datorita deprecierii in timp a elementelor de constructie, nemaiprezentand siguranta in exploatare ca urmare a afectarii structurii de rezistenta, pavilioanele respective fiind in momentul de fata in stare de conservare", se arata in proiectul aprobat de consilierii judeteni.

 

Constructia noii piste a Aeroportului International Cluj s-a oprit din cauza unei case care se afla pe traseul lucrarilor si care nu a fost demolata.

Imobilul, aflat acum in paragina, apartine Ministerului Apararii Nationale (MApN) si nu a fost demolat deoarece autoritatile nu au reusit sa treaca peste problema birocratica.

Firma IPTANA a realizat proiectul luand in calcul varianta in care acest imobil ar fi fost demolat, dar pana acum acest lucru nu s-a intamplat. Cladirea, care apartine MApN, a fost construita in anii '60 si adapostea statul major al mai multor unitati militare care aveau rolul de a apara aeroportul clujean.

 

Pista de la Aeroportul din Cluj s-a oprit intr-o casa si lucrarile sunt blocate

Comentarii Facebook