Miercuri 28 Iulie

CJ Cluj cere RATUC linii de transport în comun pentru Tetarom 1 și Tetarom 2

 

Consiliul Județean Cluj cere RATUC introducerea unor autobuze care să deservească parcurile industriale Tetarom 1 și 2.

 

Conducerea administrativă a Parcurilor Industriale TETAROM a solicitat în nenumărate rânduri înfiinţarea unor noi linii de transport în comun spre Tăietura Turcului,  unde lucrează peste 2000 de angajaţi. Ar fi nevoie de o linie Zorilor - Mănăştur - Grigorescu - TETAROM 1 şi retur precum şi Gheorgheni - Mărăşti - TETAROM 1 şi retur. Deocamdată, la solicitările noastre conducerea RATUC a răspuns doar cu tabele, deşi lipsa mijloacelor de transport în comun spre această importantă zonă economică a oraşului este bine-cunoscută şi nu are nevoie de niciun fel de birocraţie în plus. Cât despre TETAROM 2, rezolvarea este şi mai simplă, fiind nevoie doar de înfiinţarea unei staţii la ieşirea din depoul de tramvaie de pe b-dul Muncii. Această staţie ar deservi peste 3000 de angajaţi care lucrează în cadrul Emerson”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Consiliul Judeţean Cluj apreciază că înfiinţarea celor două noi linii pentru TETAROM 1 poate fi tratată, la fel ca şi în alte cazuri, cu titlu de experiment, fără a obliga agenţii economici să îşi asume în mod formal obligaţia de a achiziţiona un număr prestabilit de abonamente de călătorie.

 

Șefii RATUC susțin că au solicitat conducerii Tetarom o listă nominală cu angajații din parcul industrial de la Tăietura Turcului, care ar fi de acord să își facă abonament pe noile linii de transport în comun.

 

Trebuie să știm și noi dacă este cerere pentru un astfel de autobuz. Nu putem să mergem în pierdere”, a declarat directorul RATUC Cluj, Liviu Neag, la emisiunea Știri de Cluj LIVE. El a spus că a trimis și două propuneri privind traseele pe care să circule autobuzul spre parcul Tetarom 1, de pe Tăietura Turcului, dar că nu ar fi primit niciun răspuns.

Comentarii Facebook