Pista de 2,100 de metri TESTATĂ cu un avion ușor, de către Horea Uioreanu - FOTO

 

Noua pistă de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional ”Avram Iancu” Cluj a fost testată cu un avion ușor, de către președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Pista ca fi deschisă oficial în 26 octombrie cu un miting aviatic. Citește AICI detalii.

 

Am avut împreună cu constructorul, conducerea Aeroportului şi colegii din Consiliul Judeţean, ultima şedinţă de progres înainte de inaugurarea oficială a noii piste de decolare-aterizare. Dincolo de datele tehnice prezentate de constructori şi de expertul care a certificat conformitatea lucrărilor, pot să afirm că, de acum înainte, la şi de la Cluj-Napoca se va zbura în cele mai bune şi sigure condiţii. Fac această afirmaţie în contextul în care, de-a lungul anilor, am avut ocazia <<să testez>> destul de multe piste, mai ales vechea noastră cale de rulare. În acelaşi timp, am avut prilejul să văd de sus întreaga lucrare şi am încercat să-mi imaginez cum va arăta pista peste doi ani, când vom finaliza proiectul, respectiv construirea ultimilor 1400 de metri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

 

Precizăm că noua pistă are o lungime de 2100 de m, o lăţime de 45 de m la care se adaugă acostamentele de câte 7,5 metri, instalaţii de balizaj ultramoderne, o cale de rulare Golf cu o lungime de 314 m şi o lăţime de 25 de m şi una de tip Foxtrot în lungime de 111 m şi cu o lăţime de 25 de m.

 

Reamintim faptul că noua pistă de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Avram Iancu” Cluj va fi inaugurată în data de 26 octombrie.

 

Noua pistă a fost realizată din fonduri guvernamentale și de la bugetul local, fiind solicitată și de operatorii aerieni.

 

Compania Lufthansa a amenințat că va pleca de la Cluj dacă această pistă nu va fi realizată. De asemenea, compania Ryanair negociază mutarea operațiunilor la Cluj, o dată cu terminarea noii piste.

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook