Cine a fost mai întâi, Boc sau universitățile? Emil Boc susține că el a dezvoltat orașul și calitatea vieții aici


Emil Boc a explicat clar că el crede că dezvoltarea Clujului din ultimii 20 de ani i se datorează.

Mă tot întrebați de ce vrea lumea să vină la Cluj în țara asta? Pentru că văd că este o viziune privind calitatea vieții!”, a declarat primarul Emil Boc.

Dar trebuie să recunoaștem că vin și pentru că este un centru universitar apreciat. Chiar foarte apreciat!”, a declarat moderatorul emisiunii, Lucian Danciu.

Dvs sunteți mai bătrân ca mine. Și înainte să fiu eu primar, tot același centru universitar era Clujul. Când am venit aici în Cluj, la Primărie, era un oraș prăfuit, un oraș evitat de toată lumea, un oraș care nu exista în top zece în România, cu aceleași resurse, cu aceleași posibilități. Faptul că noi am căutat colaborarea între noi și universități a contat!”, a declarat Emil Boc.

Păi nici resursele nu erau la fel. Nu era economia locală dezvoltată la fel!”, a precizat moderatorul. ”Păi cine a pus universitățile în centrul atenției, și a încurajat economia bazată pe cunoaștere și a creat cel mai puternic pol IT din România și Centrul și Estul Europei? Nu eu personal, ci doar că am pus oamenii care aduc valoare în acest oraș împreună, ca să își unească forțele. Nu am creat nici IT -ul, nici universitățile, ci am pus în practică o strategie care să potențeze acest avantaj uriaș al Clujului.

Nu am făcut mall -uri în fiecare colț al orașului, ci am reconvertit platformele industriale în clădiri care aduc locuri de muncă”.  

Comentarii Facebook