Luni 30 Ianuarie

Primarul din Florești îndeamnă la folosirea mijloacelor de transport în comun


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, îndeamnă la folosirea transportului în comun pe drumul Florești - Cluj-Napoca, cel mai aglomerat drum din România.

Pe acest drum circulă zilnic 64.000 de mașini.

Eu chiar fac un apel către oameni să circule cu transportul în comun. Aici discutăm de mai multe aspecte. Așa cum știm, tronsonul Florești - Cluj-Napoca este cel mai aglomerat drum din România. Aproximativ 30% este circulație de tranzit. Avem camere și monitorizăm în permanență aceste mișcări pe DN. Știm că Guvernul a preluat Centura Metropolitană și urmează exproprierile și execuția. Este modalitatea prin care putem diminua această problemă.

În cadrul comunei noastre, în ceea ce înseamnă eficientizarea în trafic avem anumite lucrări care au menirea să facă acest lucru. De asemenea, lucrăm pentru infrastructură pentru a favoriza transportul în comun. Este vorba de trotuare noi care să permită să ajungi la stația de autobuz. Mai sunt liniile noi care deja sunt stabilite cu cei de la CTP pentru a fi introduse. Urmează să stabilim ultimele detalii. 

Mai avem în pregătire și proiecte care aduc benzi dedicate de autobuz. O să le anunțăm la momentul potrivit. În acest moment le studiem cu cei care se pricep și sunt specializați în acest domeniu, dar și în colaborare cu CTP. Trebuie favorizat transportul în comun. Cetățenii trebuie să înțeleagă că este foarte important să aleagă transportul în comun în detrimentul celui personal pentru a reuși să diminuăm această aglomerare în trafic, dar și noxele eliberate în mediul înconjurător”, a declarat, la ZIUA LIVE, Bogdan Pivariu.


Comentarii Facebook