Cele mai bune salarii din instituţiile de stat. Vezi TOP salarii


Angajaţii Ministerului de Externe sunt cei mai bine plătiţi angajaţi din instituşiile de stat. Angajaţii primesc în medie, 8.414 lei net pe lună.

Potrivit bugetului rectificat pe 2012, în top umrmează magistraţii şi funcţionarii de la CSM, cu 7.956 lei lunar şi cei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu 7.124 lei pe lună, informează Realitatea.net.

Funcţionarii de la Consiliul Concurenţei nu sunt nici ei mai prejos. Aceşti au venituri de 6.617 lei. Apoi urmează Curtea de Conturi cu 6.267 de lei şi personalul de la Curtea Constituţională  cu 6.170 de lei.

Instituţiile ca SRI şi SIE, nu intră în top, datorită lipsei de informaţii referitoare la numărul de angajaţi. dar cu toate acestea, pentru anul 2012, cheltuielile cu personalul ale SRI sunt de 764 milioane lei, de 4 ori mai mari decât ale Senatului şi Camerei Deputaţilor luate împreună, de 3 ori mai mari decât ale Ministerului Educaţiei sau de 4 ori cât ale Ministerului Sănătăţii.

Ministerul Culturii, cu 1.875 lei şi Ministerul Transporturilor, cu 1.845 lei, se flă în coada topului.

Analiza a luat în calcul sumele alocate de la buget pentru "cheltuielile salariale în bani", precum şi numărul de posturi finanţate de la bugetul de stat. Sumele conţin salariile de bază, plus sporurile prevăzute.

Comentarii Facebook