Ce spune Boc despre avalanșa de cereri de asociere venite după lansarea Alianței Vestului


Primarul Clujului, Emil Boc, unul dintre semnatarii Alianței Vestului, alături de primarii din Arad, Oradea și Timișoara, a comentat noile propuneri de asociere venite de la Deva, Sibiu și Alba. În plus, primarul din Iași vrea o alianță transcarpatică.

Noi nu evităm nicio colaborare. Evident că vom avea discuții și vom analiza cu cei interesați. Important este să nu demonetizăm o asemenea înțelegere și să o facem complet nefuncțională, adică să o facem atât de mare încât să nu o facem funcțională și să nu mai putem finaliza niciun proiect. Trebuie să găsim echilibrul necesar pentru a fi pragmatici. Până la urmă libertatea de asociere nu poate fi îngrădită de cineva. Scopul nostru comun este să facem niște lucruri concrete. Din această perspectivă vom analiza aceste cereri cu dorința noastră de a rămâne pragmatici și concreți. Vrem să livrăm rezultate. Dacă vom livra numai vorbe toți, atuncioamenii vor spune că ne-am adunat ca să vorbim. Important este să livrăm niște proiecte comune și să avem rezultate”, a spus Emil Boc la o emisiune radio. 

Alianța Vestului a fost semnată de primarii din Cluj-Napoca, Oradea, Arad și Timișoara. Proiectul își propune să atragă fonduri europene pentru construirea de autostrăzi între aceste orașe și pentru o linie de tren de mare viteză.

Comentarii Facebook