Boc și-a adus aminte de Cartierul tineretului din Borhanci, promis la alegeri


Ocupat cu Alianța Vestului, primarul Emil Boc și-a adus aminte și de cartierul pentru tineri din Borhanci, promis la alegerile din 2016.

Cartierul tineretului era promis pe o suprafață de 75 de hectare, dar nu s-a făcut nimic și proiectul a fost pus în sertar. 

Emil Boc susține că se va face, dar numai dacă Guvernul cedează o parcelă pentru extinderea străzii Borhanci. Cert este că terenul cerut este numai pe o porțiune mică din stradă, în rest drumul va rămâne tot cu o bandă pe sens, adică insuficient pentru un cartier nou.

Acum se finalizează studiul de circulație și PUZ -ul care va fi adoptat în Consiliul Local în varianta nouă, care să permită și concesionarea unor parcele de teren și construcția unor locuințe de către Primărie. Chiar pentru ordinea de zi din ședința viitoare a Consiliului Local vom avea o cerere adresată Guvernului pentru a da șansa să extindem Borhanciul, drumul, pentru a putea face dezvoltarea urbană de acolo. Este o porțiune de teren care ține de Guvern, care a dat în administrare la USAMV. Universitatea nu este proprietară și ține de proprietar să ne dea în administrare o parte din teren pentru a extinde strada respectivă. Cartierul acesta se ridică în funcție de rezolvarea problemei de trafic. Trebuie extinsă strada pentru a putea face față la construirea unui nou cartier”, a spus miercuri, 12 decembrie, primarul Emil Boc, la o emisiune radio.

În 10 decembrie 2015, primarul Emil Boc vorbea tot cu elan despre acest proiect. ”Un alt proiect mare la care lucrez împreună cu colegii mei este cel privind dezvoltarea unui cartier rezidenţial al Clujului, în Borhanci, pe locaţia proiectului Casarom, care a fost abandonat. Este acolo o suprafaţă de 70-80 de hectare de teren unde putem să gândim soluţii, acum suntem în faza în care pregătim documentaţia aferentă. Mă gândesc la posibilitatea de a concesiona tinerilor şi nu numai, parcele de teren pentru a-şi construi locuinţe după un plan prestabilit de primărie”, declara edilul Emil Boc.

Personal împreună cu colegii din primărie am opta pentru varianta de a concesiona teren tinerilor în special, dar nu numai lor, după un plan prestabilit de primărie, unde să ai şcoală, să ai centru comercial, grădiniţă, cu drept de cumpărare la sfârşitul perioadei de concesiune", a mai spus Boc.

Terenul de 75 de hectare a mai fost folosit electoral și în 2005, când firma Casasom s-a asociat cu Primăria și urma să facă tot un cartier, dar criza financiară a pus pe butuci inițiativa.

Cel mai probabil așa se va întâmpla și acum, pentru că zona Borhanci și așa este aglomerată de autoturisme și se construiește la greu, fără ca proiectele private să fie blocate de problemele de mobilitate.

Comentarii Facebook