Duminica 25 Septembrie

Taxa de salubritate din Florești a crescut la 8,4 lei! Soluție e colectarea selectivă


Taxa de salubritate din Florești a crescut la 8,4 lei și nu la 15 lei așa cum s-a vorbit inițial. Primarul Horia Șulea susține că scopul întregii dezbateri a fost atins și că floreștenii trebuie să înceapă colectarea selectivă si declararea ca platitor

Din fericire s-a reusit tragerea unui semnal de alarma in ceea ce priveste indolenta a aproape jumatate din florestenii care produc deseuri menajere. Sunt inregistrate ca producatori de deseuri aprox. 36.000 persoane fizice in Floresti (din care 20% au uitat sa isi plateasca salubritatea, desi chiar ei recunosc ca serviciul le-a fost prestat). Aceste persoane declarate produc deseuri (adica cantitatea ridicata lunar de la personae fizice din Floresti) cat, spun raportarile si statisticile nationale, in mod normal 65-70.000 de romani! Imposibil!! Concluzia e ca pe langa cele 36.000 persoane mai sunt vreo cel putin 30.000 nedeclarate. Cum cifrele nu mint, Institutia primarului, prin aparatul de specialitate, a propus o majorare la 15 lei, PENTRU A EVITA BLOCAJUL SI SITUATIA IN CARE AVEM CONTRACT, DAR NU PUTEM PLATI, pt ca nu avem din ce (salubritatea se plateste din cont special, rezultat strict din incasari!). Consilierii au aprobat o majorare la 8.4 lei. Perfect! S-a evitat blocajul. Acum, mingea e in terenul florestenilor ! 

Scopul si mesajul intregii dezbateri cu privire la majorarea la 15 lei /pers/luna a fost atins: o dezbatere reala in consiliul local a problemei. Dragilor, daca nu incepem sa colectam selectiv (da, la cele 4 puncte de colectare selective din Floresti), daca nu dam dovada de simt civic si nu ne declaram, daca uitam sa platim salubritatea, vom avea o problema majora cu deseurile. Mai mare, mai urata decat acum 2 ani ! Solutia e in mainile voastre!”, a scris primarul Horia Șulea.

Primăria Florești va intensifica verificările pentru a-i depista pe cei care nu platesc taxa de salubritate. 

Evident, pe mai departe, administratia locala, IN MASURA PARGHIILOR LEGALE CARE EXISTA, va continua activitatea de aplicare sanctiuni pentru cei ce uita sa plateasca, si va identifica, IN MASURA PUTERRII CONFERITE DE LEGISLATIE, pe cei care din indolenta nu s-au declarant. Vor continua si impunerile, popririle, executarile silite….

Cat priveste licitatia pt atribuirea serviciului de salubritate, din pacate, toti operatorii fug de Floresti, pt ca este renumit pt faptul ca foarte multi floresteni nu isi platesc salubritatea pt ca asa e cool si pseudocivic. Cum licitatia stipuleaza incheierea de contracte intre operator si persoanele fizice / juridice DIRECT, operatorii nu doresc sa participe la licitatie! Si fac un apel la toti florestenii! COLECTARE SELECTIVA, DECLARAREA LA SALUBRITATE SI PLATA SERVICIULUI!”, a mai spus primarul. 

Comentarii Facebook