Boc vrea să retragă banii pentru U Cluj, dacă mai sunt violențe


Primarul Emil Boc a anunțat că vrea să retragă finanțarea pe o primește U Cluj, dacă la echipă mai sunt acte de violență, comise de suporteri sau de jucători.

Bătaia de după meciul dintre U Cluj și Unirea Slobozia, de sâmbătă, 30 aprilie, a fost dezbătută și la ședința Consiliului Local de miercuri, 4 mai. Consilierul local Adriana Cristian, din partea USR, a spus că a fost la meci alături de copiii ei și că trebuie penalizat financiar clubul. 

Boc s-a spălat pe mâini și a precizat că l-a sunat după incidentele de sâmbătă pe președintele U Cluj, Radu Constantea, căruia i-a cerut să restabilească ordinea. 

Sunt de acord să îi penalizăm financiar echipa. Cred că putem gândi un mecanism prin case să stabilim că fair-play-ul trebuie să fie regula. Dacă nu se aplică, atunci vom aplica sancțiuni”, a precizat Emil Boc, dar concret nu s-a făcut nimic. O eventuală penalizare s-ar putea aplica de anii viitori, astfel că declarațiile sunt mai mult populiste. U Cluj a primit de la Primăria Cluj-Napoca pentru acest an 4 milioane de lei. 

Un jucător de la Unirea Slobozia ar fi arătat semne obscene la finalul meciului, de pe tunelul de acces la vestiare, iar alți fotbaliști de la U Cluj au alergat după el pentru a-i cere socoteală. A urmat un meleu între jucători, fiecare parte acuzând că a primit lovituri.

Jurnaliștii clujeni, inclusiv fotoreporterul Știri de Cluj, au fost agresați de jucători și de cei din staff -ul U Cluj, pentru că filmau scenele. 

Comisia de disciplină a LPF va analiza cazul de la Cluj. 

Bătaie între jucători la finalul meciului U Cluj - Unirea Slobozia - VIDEO

Comentarii Facebook