VIDEO. Începe procesul de militarizare? România va fabrica rachete interceptoare de ultimă generație


Cu pași siguri, Ciucă pare să înceapă procesul de militarizare a României. Lucru care nu reprezintă cu siguranță soluția la crizele care amenință țara. La Ploieşti se vor fabrica rachete interceptoare de ultimă generaţie, SkyCeptor poate doborî rachete balistice şi de croazieră. Scopul ar fi nu doar pentru apărare, ci şi pentru export, spun miniştrii cabinetului Ciucă. 

Parteneriatul va fi semnat între Electromecanica Ploieşti şi firma americană ce produce astfel de armament, scrie observatornews.ro.

Toată lumea este interesată de forţa de muncă. Trebuie să recâştigăm industria noastră de apărare, să recâştigăm specialiştii, să întinerim forţa de muncă din apărare", a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării Naționale, potrivit sursei citate. 

Sistemul SkyCeptor este un sistem potrivit, în special, pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. România va deveni prima ţară care va folosi cea mai nouă versiune a acestui sistem de apărare.

Este un sistem foarte performant, însă are avantajul fantastic că este mai ieftin, deci şi-l poate permite oricine", a continuat ministrul Apărării Naționale.

SkyCeptor este o rachetă interceptoare ce poate doborî rachete balistice şi de croazieră, dar şi alte tipuri de ameninţări avansate în aer. Memorandumul semnat la Ploieşti poate însemna şi un start al exportului de echipamente militare, speră ministrul Apărării, care susţine că România poate să joace un rol important pe piaţa Europei de Est. 

Cred cu tărie că semnarea acestui memorandum înseamnă mai mult decât un angajament de afaceri, reprezintă începutul unui parteneriat pe termen lung între noi toţi", a spus Wesley Kremer, președintele companie americane Raytheon.

Comentarii Facebook