Duminica 28 Aprilie

Boc șterge pe jos cu consilierul PSD Vladimir Mătușan, care a încercat să îl pună în dificultate


Primarul Emil Boc a anunțat că municipalitatea a atras fonduri europene în valoare de 202 milioane de lei, iar Uniunea Europeană a rambursat banii.

Consilierul local PSD Cluj, Vladimir Mătușan, a încercat să îl pună în dificultate pe primar, dar acesta a făcut instrucție cu el. 

Mătușan: Spuneți la un moment dat că noi am absorbit (n.red. din fonduri europene) pe anul 2020, doar 2 milioane de euro?

Boc: Nu! 202 milioane de lei (ridică tonul) pe 2020, din rambursări. Excedentul este de 167 de milioane de lei, dar noi din rambursări de la Uniunea Europeană am adunat 202 milioane de lei, din care am avut 167 de milioane de lei excedent. Noi am atras din fonduri europene 202 milioane de lei.

Mătușan: Sunt proiecte semnate sau și în curs de derulare?

Boc: Păi domnule consilier local… Cine îți rambursează dacă nu ai contractul semnat, licitația executată și sapa făcută … și lucrarea făcută. Noi prima dată plătim și după aceea ni se rambursează. Nu pe povești, domnule avocat. Sănătate!

Alt duel între cei doi a fost legat de discuțiile privind construirea unui cămin noi în campusul Hașdeu, dorit de studenți, dar criticat de vecinii din zonă pentru că ar dispărea copaci de pe 1000 mp patrați de teren. Vladimir Mătușan a cerut ca în cazul proiectelor care influențează viața urbei să fie anunțați consilierii locali și prin mass-media. 

Emil Boc a spus că proiectul a fost dezbătut în Comisia de Urbanism, dar nimeni de la PSD sau vecinii din zonă nu au venit să își spună părerea. ”La noi toate ședințele sunt deschise. Degeaba veniți acum, la trei zile după scripturi, să spuneți că nu ați știut. V-au ales clujenii ca să știți ceva domnule consilier local, nu numai să luați cuvântul în prima ședință de consiliul local. E bine totuși că o faceți. Ține de meseria de avocat. Vă faceți mâna pe seama noastră, dar ar trebui să o luăm de la talpa țării. Vă dau un pont. dacă veți cere dezbatere publică pe acest proiect, vom avea dezbatere public. Dacă nu cereți, vom avea numai dezbatere publică în Consiliul Local”, a spus Emil Boc. 

E grea viața în Consiliul Local. E mult de muncă. Nu e ca în avocatură, unde îți faci singur programul. Te duci când dorești. E mult de citit și mult de studiat. E de cunoscut proceduri. E de conectat tot timpul cu termene și aspecte care țin de concretețea vieții administrative. Știți că este o VORBĂ ÎN DREPT: NEMO CENSETUR IGNORARE LEGEM (n.red. nimeni nu are voie să nu cunoască legea).”, a completat Boc.

Comentarii Facebook