Salariile în Primăria Cluj-Napoca au fost plafonate pe 2021


Angajații Primăriei Cluj-Napoca vor avea salariile plafonate pentru anul 2021. 

Mi se pare imoral față de angajații din Primărie, care lucrează. Avem un excedent de 167 de milioane de lei și putem acoperi aceste cheltuieli cu salariile angajaților”, a spus consilierul local PSD, Vladimir Mătușan. 

Guvernul a emis o hotărâre de guvern prin care salariile se plafonează pe anul 2021.

Emil Boc a precizat că știe că Vladimir Mătușan a absolvit dreptul la UBB. ”Știu că ați făcut un curs de drept constituțional și mă voi îndrepta împotriva celui care v-a predat. Măi fratele meu, nu le-ai explicat studenților bine că la temeiul unei hotărâri de guvern trebuie să fie u act cu valoare de lege, care poate fi o lege organică sau ordinară sau o ordonanță de urgență. Întrebarea este acum dacă este la temelia acestei hotărâri de guvern un act cu valoare de lege? Dvs ați spun că nu există. Eu vă spun că există OUG 226/30.12.2020. Vă rog să consultați că în fiecare an s-a dat o ordonanță de urgență pe anul viitor, pentru a se putea elabora elabora legea bugetului de stat. Acesta a fost și motivul pentru care s-a pus rapid guvernul în 2020. În consecință, pledoaria dvs avocațială a smuls lacrimile auditoriului, e adevărat, dar partea de acoperire legală nu o oare. Noi nu facem decât punem în aplicare aceste acte. Putem discuta dacă e bine să consumi mai mult decât produci, dacă ai aceste lucruri asigurate. Din punct de vedere legal noi suntem obligați să îl promovăm, asumat de Guvern, pe care eu îl consider corect, cu interesele României de astăzi”, a declarat primarul Emil Boc.

Salariile celor din Primăria Cluj-Napoca rămân ca în 2020: director general 16.391 lei, arhitect şef 16.391 lei, şef birou 13.157, poliţist local debutant 4.583 lei, portar 4.748 lei, bucătar 5.748 lei, şofer 5.665 lei, muncitor necalificat 3.861 lei.

Comentarii Facebook