Duminica 28 Aprilie

Studenții de la UBB Cluj sunt de acord să se taie copaci din Hașdeu pentru a se face un cămin


Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai este de acord cu proiectul prin care se dorește construirea unui cămin nou în campusul Hașdeu, proiect care s-a lovit de activiștii de mediu, care apără copacii.

Consiliul Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai solicită sprijinul pentru continuarea ”proiectului de reamenajare a Campusului Hașdeu, care prevede construcția unui nou cămin și mansardarea căminelor 2-6”, printr-o petiție online. 

Piața chiriilor din Cluj-Napoca a explodat 

Studenții de plâng de lipsa locuri de cazare în cămine și chiriile prea mari. 

Odată cu dezvoltarea Municipiului Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai atrage mii de studenți anual grație atât rezultatelor pe plan local, național și internațional, cât și paletei largi de programe de licență, de masterat și de doctorat. Acest lucru a dus, în ultimii ani, la o problemă serioasă privind capacitatea de cazare pe care universitatea o poate susține, deoarece o mare parte dintre solicitările pentru loc în căminele studențești nu mai poate fi îndeplinită, iar numărul aplicanților este în continuă creștere.

Prin prisma activității de cercetare și de dezvoltare a mediului comunitar clujean, se observă o pantă ascendentă și în ceea ce privește prețul imobilelor în care vor fi cazați viitorii și actualii studenți. Această situație împinge spre îmbunătățirea serviciilor de cazare și spre mărirea numărului de locuri în cadrul căminelor din Universitatea Babeș-Bolyai”, precizează reprezentanții Consiliului Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai. 

Studenții reclamă lipsa locurilor în cămine

Studenții, de cele mai multe ori, ar dori să se cazeze în cămine, dar nu sunt locuri. 

Este o reală nevoie de construirea unui nou cămin, ca Universitatea Babeș-Bolyai să poată satisface un număr mai mare de cereri de cazare decât în prezent și, implicit, să le asigure studenților condiții optime pentru o bună desfășurare a activității de cercetare”, mai spun cei care au inițiat petiția

Studenții spun că arborii ce vor fi tăiați vor fi replantați în altă parte. 

Deoarece mai mulți activiști de mediu încearcă, prin diverse mijloace, să împiedice acest proiect, aducând ca argument tăierea mai multor arbori din Campusul Hașdeu, dorim să subliniem faptul că arborii aflați, actualmente, în arealul ales pentru construirea căminului în cauză vor fi replantați într-un alt loc al campusului”, au adăugat reprezentanții Consiliului Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai.

Comentarii Facebook