Declarația lui Băsescu despre Iohannis și Ponta: Îl mângâie între cornițe



Fostul președinte al României, Traian Băsescu a vorbit, în primul său interviu după retragerea din funcție, difuzat la televiziunea publică, despre prestația noului șef de stat.

Băsescu a precizat că este prea devreme pentru a-l judeca pe Klaus Iohannis în postura de președinte al ROmâniei, precizând însă că a dat dovadă de voință și că transmite mesaje corecte.

Totuși, acesta consideră ”nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL"și că nu vede "presiunea schimbării", în condițiile în care Iohannis "îl mângâie între cornițe pe premierul Victor Ponta".

Cred că este devreme. Îmi dau seama ce înseamnă să vii de la primărie la președinție și de aceea cred că este devreme. Ceea ce nu îi putem reproșa lui Klaus Iohannis este lipsa de voință și de mesaje corecte. A dat mesaje corecte. Cred că e devreme să judecăm un președinte. Ce cred că nu se va realiza din dorințele domnului președinte Iohannis este să guvernezi cu un Guvern PNL, pentru că atât timp cât îl mângâie între cornițe pe premierul Victor Ponta, nu ai cum să generezi venirea la putere a PNL (...) Nu văd presiunea schimbării și nu cred că așa se poate produce declicul schimbării", a spus Traian Băsescu, potrivit realitatea.net.

Întrebat dacă consideră că PNL ar fi mai performant la guvernare, Traian Băsescu a răspuns:

"Nu știu, dar am o certitudine că sunt lucruri pe care președintele și PNL le-au promis în campania prezidențială și din propria experință știu că dacă nu ai o majoritate micuță (...) nu poți să treci (...) Fără o majoritate în Parlament, președintele nu poate să își impună programul. Trebuie să îți asumi costurile, să ai o minimă majoritate ca să îți faci programul, altfel nu ai cum și dacă te mai și boicotează când tu te duci la Paris, la Bruxelles, premierul zboară în SUA și face o vizită, și sigur că nu îți vine bine", a mai afirmat Traian Băsescu.

Comentarii Facebook