Băsescu vrea să scoată ”de la naftalină” un proiect de lege pentru sănătate din vremea Guvernului Boc



Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în urma scandalului de la Spitalul de Arși din București, că România are nevoie de o nouă lege a sănătății , care să îi trateze pe doctori cu respect.

"Ce am văzut astăzi legat de Spitalul de Arşi este o confirmare: România are nevoie urgent de o nouă lege a sănătăţii", a spus Băsescu, potrivit Mediafax.

"O lege a sănătăţii care, pe de o parte, să îi trateze pe medici, pe doctori, pe profesorii din acest sector de activitate cu respectul cuvenit, prin remuneraţia pe care o primesc, nu de la stat, ci pe performanţă, pe intervenţiile pe care le-au făcut, fie că sunt chirurgicale, fie că sunt de altă natură, şi, pe de altă parte, pacienţii să îşi primească în mod cinstitit drepturile pe care le au de suport din partea statului în sistemul medical românesc. Fac un apel la cei responsabili să ia din nou proiectul pe care am intenţionat împreună cu Emil Boc să îl punem în dezbatere publică şi guvernul să îşi asume răspunderea pe el. Era proiectul de reformă a sistemului de sănătate. Vă asigur că este actual şi, poate cu uşoare ajustări, este proiectul care poate scoate din mizerie şi personalul medical şi poate reduce masiv riscurile la care sunt supuşi cei care ajung în spitalele din România, creând în paralel şi un sistem de asigurare corespunzător", a mai spus șeful statului.

Traian Băsescu a amintit și de manifestațiile din Piața Universității, din vremea Guvernului Boc.

"Atunci s-au manifestat cu violenţă şi cu toată influenţa lor cei care trăiesc de pe urma corupţiei din sistemul românesc de sănătate şi au utilizat şi masele de manevă din Piaţa Universităţii, dar vă asigur că proiectul de lege poate fi reanalizat, poate fi rapid ajustat şi se poate trece la implementarea lui într-o cadenţă care, după aprobare, va trebui stabilită de Guvern. Într-un an, doi, trei, o nouă lege a sănătăţii poate fi integral implementată şi, vă asigur că, în condiţiile în care se menţine resursa financiară pentru sistemul de sănătate, prestaţia către beneficiar va fi mult mai bună", a mai declarat Traian Băsescu.

Comentarii Facebook