Basescu: Le voi cere investitorilor sa bea apa de la Rosia Montana pentru a arata ca nu e toxica si poluata

 

Presedintele Traian Basescu a declarat ca le va cere sefilor companiei Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) sa bea apa de la Rosia Montana pentru a dovedi ca nu este toxica.

"Din punct de vedere al partii de mediu, exageram in momentul de fata si dupa emisiune va voi pune la dispozitie cateva poze pe care le-am facut eu ca amator cand am fost acolo, din elicopter. Daca dumneavoastra reusiti sa le aratati la televizor, oamenii vor intelege de ce nu sunt credibili toti cei care spun ca exploatarea de la Rosia Montana va genera poluare. Romanii ar trebui sa stie ce este acum acolo", a spus seful statului, in direct la emisiunea "Dupa 20 de ani", de la Pro TV.

 

VEZI CE FOTOGRAFII A REALIZAT TRAIAN BASESCU LA ROSIA MONTANA!

 

Presedintele a spus, in gluma, ca le va cere investitorilor de la RMGC sa bea apa de la Rosia Montana pentru a le dovedi ecologistilor ca apa nu este poluata cu cianuri.

"Proiectul de la Rosia Montana este proiectat pentru 5 ppm cianuri. Exact la nivelul la care este cea mai moderna exploatare aurifera din lume probabil, cea din Suedia, care are acest nivel de poluare, de 5 ppm. Am vazut specialisti care spun ca in cafea sunt 6 ppm cianuri. Eu ii invit cand incepe exploatarea, daca va incepe, sa fie primii care beau apa separata din iazul de la Rosia Montana sa ne demonstreze ca apa nu are cianuri la nivel toxic", a spus Traian Basescu.

Seful statului i-a acuzat pe politicieni ca nu sustin proiectul de la Rosia Montana si chiar pun betre in roate.

"Trebuie sa intelegem, odata pentru totdeauna, ca ministrii nu sunt ministri doar ca sa aiba masina si secretara. Guvernul nu este guvern doar ca sa propuna Parlamentului legi, ci ca sa se implice in rezolvarea marilor probleme economice", a spus Basescu.

"In spatele acestei companii sunt trei mari fonduri de investitii americane si europene. Cum explicam acestor investitori ca din '97 pana acum, apar in 2011 politicieni romani care vin si spun 'trebuie sa mai facem studii'?", a mai declarat Basescu.

 

Vezi si...

Kovacs Ekstein Peter: Proiectul de la Rosia Montana, o bomba cu ceas INTERVIU

Basescu la Rosia Montana: Proiectul a stat ingropat din cauza lasitatii politicienilor si a presei

Comentarii Facebook