Duminica 28 Aprilie

Basescu la Rosia Montana: Proiectul a stat ingropat din cauza lasitatii politicienilor si a presei


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat la Rosia Montana, intr-o vizita oficila, ca proiectul a stat ingropat din 1996 pentru ca politicienii sunt lasi.

Seful statului a acuzat si presa ca este lasa si nu reflecta realitatea din teren.

"Poate interveni si lasitatea. Am vazut-o la foarte multi oameni politici. Daca acest proiect sta ingropat din 1997 pana acum, sa stiti ca unul din motivele serioase este lasitatea oamenilor politici, care nu au vrut sa-i doara capul. Daca ne gasea in plina exploatare cresterea de pret la aur? Daca se dadea drumul la proiect din '97 ne gasea cresterea preturilor la aur in plina exploatare", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax.

Presedintele a fost intrebat daca si Emil Boc este las, Basescu a spus ca: "Va fac lasi si pe dumneavoastra, toti cei care stiti, dar nu aveti curaj sa va asumati sa spuneti cinstit ce este aici. Toti ascundeti realitatea de la Rosia Montana - poluarea si afectarea grava a mediului ca urmare a exploatarii de catre stat. Nu ma refer la premier, ca nu el a fost ministrul Mediului, nu el a fost ministrul Culturii pana acum. Premierului trebuie sa-i vina niste ministri cu solutiile. Dar toti s-au ferit".

 

Vezi si...

Traian Basescu, favorabil proiectului Rosia Montana: Rezerva de aur a BNR trebuie sa ajunga la 200 de tone

Boc, nemultumit ca statul primeste numai 4% din exploatarea de aur de la Rosia Montana

Comentarii Facebook