Basescu, despre Autostrada Transilvania: PSD a vrut sa fure voturi in 2004. Nu era un proiect finantabil!


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca "partea romana a incercat sa fute voturi", in 2004 cand au fost lansate rapid lucrarile la Autostrada Transilvania.

Seful statuluia facut referire la PSD care, prin Adrian Nastase si Miron Mitrea, au semnat in vara anului 2004 atribuirea fara licitatie a contractulu,i catre firma americana Bechtel.

"Partea romana a incercat sa fure voturi in 2004. Contractul a fost semnat grabit, iar Bechtel a stiut ca Romania nu are resurse pentru a plati, deoarece era un proiect fara precedent", a spus Traian Basescu, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la Pro TV.

 

Seful statului a mai adaugat ca vrea sa "indulceasca" declaratia facuta in timpul vizitei din SUA, la Ambasada Romaniei la Washington, cand a spus despre proiectul Autostrazii Transilvania ca "ambele parti au vrut sa fure".

 

"De asemenea, ambele parti stiau ca nu pot obtine nicio finantare de la vreo banca, pentru ca nu a fost organizata o licitatie si nimeni nu finanteaza asa ceva. Bechtel a inteles sa se retraga si pentru restul de autostrada se vor organiza licitatii", a mai spus Traian Basescu.

Contractul cu Bechtel a fost reziliat, iar premierul Emil Boc a anuntat ca proiectul urmeaza sa "intre in Guvern", iar apoi vor fi organizate licitatii pe tronsoane.

Vezi si...

Basescu, despre rezilierea contractului Bechtel - statul roman: "Ambii parteneri au vrut sa fure" VIDEO

Lucrarile la Autostrada Transilvania in judetul Cluj reincep! Vezi ce a spus Emil Boc VIDEO

Comentarii Facebook