Marko Bella: Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania este o cianura politica care vine din Ungaria


Vicepremierul Marko Bela a declarat la Targu Mures ca Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT), infiintat de Tokes Laszlo, este pentru Uniune "o cianura politica, o poluare a mediului politic, care vine de la vecin", facand referire la Ungaria.

"PPMT este o investitie si mai grava, si mai periculoasa pentru noi, care vine din Ungaria. Acest lucru pune sub semnul intrebarii si poate distruge viitorul politic al maghiarilor din Transilvania. Este o investitie proasta, trebuie sa vorbim de ea si sa spunem ca este ungara. Acest partid pentru noi este o cianura politica, nu stiu cu ce concentratie, este o poluare a mediului politic, care vine de la vecin, de jos in sus. Cianura are aceasta caracteristica - urca de jos in sus. Aceasta investitie nu va transforma nimic in aur pentru maghiarii din Transilvania, va fi poate doar in buzunarele unora", a declarat Marko Bela.

Declaratia a fost facuta cu ocazia Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), care se desfasoara la Targu Mures.

Partidul Popular Maghiar din Transilvania este condus de Toro T. Tibor, dar este controlat de vicepresedintele Parlamentului European, Laszlo Tokes.

Comentarii Facebook