Miercuri 24 Aprilie

Băsescu le pune în cap USL-iștilor protestele din ultima vreme: ”Se plătește factura minciunii”


Președintele Traian Băsescu a vorbit în cadrul unei emisiuni realizate de Evenimentrul Zilei despre exploatarea gazelor de șist. Liderul statului a acuzat USL de schimbare a poziției față de exploatări spunând că au fost cumpărați și că l-i ”s-a întors minciuna în cap”.

"Nu mi-am schimbat punctele de vedere faţă de ce susţineam în timpul guvernării Boc. Faptul că sunt într-o rezervă de exprimare e pentru că nu-mi dau seama cât de puternică va fi falia în societate în perioada următoare. Ce ştiu cert e că România are nevoie să-şio relanseze industrii, una fiind mineritul care vizează metalele. Asta îl susţin de câţiva ani. Nu trebuie să mai facem exploatări cu companii de stat, ci cu companii private, iar statul să-şi asigure dreptul de a fi cel care cumpără. Dacă statul vrea să cumpere tot aurul de la Roşia Montană, trebuie să poată să-l cumpere pe tot. Nu mai văd statul făcând investiţii pentru utilaje pentru exploatarea modernă. Povestea asta să facem noi exploatare este depăşită", a spus Băsescu.

Președintele a precizat că prin schimbarea poziției față de exploatări, USL a dovedit că a fost cumpărată.

"Se plăteşte factura minciunii. Au indus în eroare populaţia cu mii de activişti. Pe vremea lui Boc şi MRU spuneau că gazele sunt o crimă, au venit la guvernare şi au descoperit că nu e o crimă. Pe bună dreptate spun atunci v-a cumpărat cineva de v-aţi întors punctul de vedere. Au dus campanii lungi, cu toţi activiştii lor, acum e foarte greu să întoarcă propria minciună. li s-a întors minciuna în cap. Nu poţi în fiecare duminică să blochezi bulevardele fără autorizaţie", a mai spus Băsescu.

Comentarii Facebook