Boc, nemultumit ca statul primeste numai 4% din exploatarea de aur de la Rosia Montana


Premierul Emil Boc a anuntat ca este nemultimit de cota care revine Romaniei din exploatarea de la Rosia Montana.

"Actualul contract privind Rosia Montana este in defavoarea economiei Romaniei si trebuie rediscutat. Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana. Astept pozitia oficiala a specialistilor privind partea de mediu si aspectul economic", a spus Boc la Radio Romania.

Premierul confirma astfel intentia presedintelui Traian Basescu de renegociere a contractului de exploatare a aurului de catre Rosia Montana Gold Corporation.

"Sa mergem putin in istoria declaratiilor legat de Rosia Montana. Am spus-o si pe cand eram in opozitie. Acum il sustin mai mult ca oricand. si nu din motive sentimentale. Daca va uitati ce s-a intamplat in ultimii cinci ani, pretul a crescut de la 620 de dolari uncia, iar azi este 1890 de dolari uncia. Am vazut dupa ce am dat acest raspuns la Sulina, pe forumuri a fost o controversa puternica, unii pe abordarea ecologista nu. Sunt oameni cu puncte de vedere diferita legata de acest proiect. Unii de dragul ecologiei, altii ca vom pune banii la buget pentru somaj. Noi avem nevoie de acest aur pentru a-l duce in rezerva BNR. Incertitudinea viitorului obliga orice stat sa-si conserve. Avem 103 tone. Din exploatare ar trebui sa ne ridicam rezerva la cel putin 200 de tone in urmatorii ani", a declarat presedintele Traian Basescu, luni seara, la TVR.

 

Vezi si...

ONG -urile din Coalitia de Mediu protesteaza impotriva exploatarii cu cianuri de la Rosia Montana

Rosia Montana Gold Corporation nu mai da aurul din mana. Traian Basescu vrea mai mult

Comentarii Facebook