Traian Basescu, favorabil proiectului Rosia Montana: Rezerva de aur a BNR trebuie sa ajunga la 200 de tone


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat ca exploatarea de aur de la Rosia Montana trebuie sa inceapa, pentru a suplimenta rezervele Bancii Nationale ale Romaniei.

Intr-o emisiune difuzata de TVR, Traian Basescu a declarat ca rezerva de aur a BNR este in acest moment de 103 tone de aur si ar trebui sa ajunga la 200 de tone. Seful statului a anuntat ca in Romania vor mai fi deschise inca doua exploatari de aur, de 50 de tone si 54 de tone, cu regii romanesti.

In legatura cu aurul de la Rosia Montana, Traian Basescu a precizat ca cei care sunt impotriva exploatarii o fac "de dragul ecologiei", dar ca Romania are o rezerva de 103 tone de aur, pe care trebuie sa o ridice la 200 de tone.

"Acum sustin proiectul mai mult ca oricand, nu din motive sentimentale, ci din motive pragmatice. Vedeti ce se intampla cu toate monedele - au probleme de stabilitate si probleme de depreciere.Eu vreau sa vad inceputa exploatarea. (...) Avem nevoie de acest aur pentru rezerva Bancii Nationale. Romania are acum 103 tone de aur in rezerva si cred ca din exploatare in teritoriul national ar trebui sa ne ridicam rezerva la cel putin 200 de tone in urmatorii ani. Vedeti ce volatile si nesigure sunt monedele. Ca sef de stat parca as vrea sa imi pun tara in siguranta. De aceea exploatarea trebuie sa inceapa. Cred ca Romania trebuie sa mareasca rezerva de aur pentru viitor", a declarat Traian Basescu, in direct la TVR.

Presedintele a mai adaugat ca la Rosia Montana sunt circa 300 de tone aur si 1.600 de tone de argint.

 

Vezi si...

Tokes, vicepresedintele PE: La Rosia Montana s-ar putea repeta accidentul ecologic de pe Tisa VIDEO

Comentarii Facebook