Andrei Marga: "Traian Basescu minte din nou"

Rectorul Universitatii Babes-Bolyai, Andrei Marga, sustine ca presedintele Traian Basescu minte atunci cand il acuza ca a distrus sistemul de invatamant pe vremea cand era aministru al Educatiei.

 

"Traian Basescu minte din nou cand se refera la reforma invatamantului pe care am condus-o intre 1997-2001. Acea reforma a dus, cum se stie, la incheierea negocierilor cu Uniunea Europeana pe capitolul Educatie si formare profesionala (deja in mai 2000), fiind primul capitol inchis de Romania. Atunci, in mandatul meu ca ministru al educatiei nationale a fost dezvoltat programul VET, program de formare profesionala, care a fost evidentiat drept exemplu european, si am introdus numeroase masuri de formare profesionala si de recreare a retelei scolilor de meserii", sustine Andrei Marga intr-o declaratie de presa.

 

El a spus ca evaluarile internationale facute atunci au fost pozitive, fiind ultimele "evaluari pozitive ale invatamantului din Romania".

 

"Ca Basescu si oamenii lui au distrus lucrurile ulterior, il priveste. Basescu nu a avut vreo reactie la acea data, fiind, evident, depasit de sarcina de a face valabil sectorul transporturilor, de care ar fi trebuit sa se ocupe cu pricepere, in negocierile europene. Singura discutie de orice fel despre invatamant pe care am avut-o vreodata cu el s-a referit la cat trebuie sa plateasca el pentru cele doua fiice care aveau nevoie de meditatii ca sa promoveze examenele la facultati. Se pot, in orice caz, verifica benzile discutiilor din Guvernul de atunci, care arata clar cat de strasnic se opunea Basescu la orice finantare ameliorata a invatamantului si la orice descentralizare", a mai spus rectorul UBB.

 

Traian Basescu l-a acuzat joi seara, la B1 Tv, pe Andrei Marga ca a distrus invatamantul romanesc prin reforma facuta. Seful statului a dat ca exemplu desfiintarea liceelor profesionale facuta in acea perioada.

Comentarii Facebook