Alin Tișe amenințat cu plângere pentru abuz în serviciu, după și-a impus controlul asupra Aeroportului


Consilierul județean Valentin Mătușan l-a amenințat pe președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, cu plângere penală pentru abuz în serviciu. Tișe este acuzat că a încălcat legea prin promovarea unui proiect de hotărâre de numire a încă patru membrii în Consiliul de Administrație (CA) de la Aeroportul Cluj. Culmea, proiectul a trecut, fiind votat de majoritatea PNL și UDMR.

CA -ul de la Aeroportul Cluj este format acum din 3 membri (Popa Irimie, Konnert Agnes, Federiga Viorel.), dar Alin Tișe a vrut să mai numească 4, pentru un total de 7 persoane. La ședința anterioară, consilierii PSD au boicotat comisiile care trebuiau să își dea avizul de legalitate pentru numirea unor membrii în plus în CA -ul de la Aeroport, pe motiv că între aceștia se afla avocatul personal al lui Alin Tișe, Mihai Lăpușan, și tatăl uneia dintre fostele asociate cu Lăpușan la cabinetul acestuia de avocatură.

În ședința de joi, 28 februarie, Alin Tișe a repus la vot proiectul, dar l-a scos pe avocatul Mihai Lăpușan, pe motiv că acesta s-a retras. Pentru că PSD a blocat proiectele în comisiile de specialitate, Alin Tișe a trecut peste votul comisiilor și a supus proiectul la vot, iar acesta a trecut. 

Au votat împotrivă cei de la PSD și consilierul PNL Viorel Secară, care este într-un duel pe față cu Alin Tișe.

Vladimir Mătușan, consilier județean PSD, a sesizat ilegalitățile comise prin supunerea la vot fără avizele comisiilor și a spus că va face plângere pentru abuz în serviciu. Consilierul Remus Lăpușan a spus și el că înțelege nevoia șefului CJ Cluj, Alin Tișe, de a controla CA -ul de la Aeroport, dar a contestat numirea în acesta a lui Valentin Grigoriu, fost director al Aeroportului Băneasa, personaj controverat.

Conform unor surse, prefectul va analiza legalitatea hotărârii de Consiliul Județean, care riscă să fie anulată, dacă legea nu a fost respectată.

Lupta lui Alin Tișe s-a dat pentru numirea în CA la Aeroport a umătorilor: Alina Mirela Petre, Diana Angelica Rădulescu, Valentin Grigoriu, Daniel Perşu (tatăl fostei asociate a avocatului peronal al lui Alin Tișe).

Numirea în calitate de administratori neexecutivi provizorii în consiliul de administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj R.A, a următoarele persoane:

- Doamna Petre Alina Mirela - reprezentantul Ministerului Finanțelor Publice;

- Doamna Rădulescu Diana Angelica;

- Domnul Grigoriu Valentin, fot director al Aeroportului Băneasa

- Domnul Persu Daniel, reprezentantul autorității publice tutelare;

Comentarii Facebook