Alin Tise, acuzat ca taie bugetul Parcului industrial TETAROM si Clujul pierde investitori precum IBM!


Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Alin Tise, este acuzat de organizatia Tineretului National Liberal (TNL) Cluj ca a redus bugetul de publicitate al TETAROM, administratorul parcurilor industriale.

"Obiectivul numarul unu al Consiliului Judetean trebuie sa fie, in aceasta perioada grea, atragerea investitorilor si crearea de noi locuri de munca. Promovarea ofertei TETAROM investitorilor, este la fel de importanta, precum promovarea turistica a judetului, pentru care s-au alocat 163.510 lei, fata de 51.000 lei cat i s-a acordat administratiei parcurilor industriale. Cel mai puternic pol de investitii al judetului Cluj, Parcul Industrial Tetarom, a reusit sa atraga investitii de peste 170 de milioane de euro si a generat indirect peste 5000 de locuri de munca, in perioada 2004-2008 . Impozitele colectate la bugetul statului, de catre firmele care activeaza aici, depasesc suma de 100 de milioane de euro anual", sustine Ioan Bildea, presedintele TNL Cluj-Napoca.

Bugetul Tetarom a fost redus cu 50% sumele prevazute pentru publicitate, la 51.000 lei, iar "bugetul de marketing a fost ciopartit fara logica, in conditiile in care societatea TETAROM este societatea fanion a Consiliului Judetean si singura capabila de a mai atrage investitori in judetul Cluj. Astfel, specialistii Tetarom, poate singurele persoane din administratia locala care inteleg dinamica mediului de afaceri si au capacitatea de a promova oportunitatile de dezvoltare pe care Clujul le ofera companiilor straine, sunt obligati sa astepte investitorii sa vina si sa bata la usa", a mai afirmat Bildea.  

Tinerii liberali sustin ca aceasta masura demonstreaza inca o data "esecul administratiei Tise, in materie de atragere a investitorilor. (...) Atitudinea delasatoare si populista a sefului Judetului, similara cu cea a lui Gheorghe Funar, a dus deja la pierderea unui investitor de calibru mondial, IBM-ul, care a fost cautat, abordat si ofertat de institutiile muresene".

Liberalii ii cer presedintelui Consiliului Judetean, Alin Tise, sa revina asupra taierii de la inceputul anului, a fondurilor prevazute pentru marketing-ul TETAROM, pentru ca firmele "nu pica din cer si nu pot fi asteptate cu un pahar de apa si o vorba buna".

Presedintele CJ Cluj nu a reactionat la acuzatiile aduse de TNL Cluj.

 

Vezi si...

Liberali clujeni acuza: IBM, esecul lui Tise si Apostu!

Tise chestionat pe Facebook despre IBM, aeroport si exproprieri! VEZI ce a raspuns

Comentarii Facebook