Liberali clujeni acuza: IBM, esecul lui Tise si Apostu!


Organizatia de tineret de PNL Cluj atrage atentia ca investitia IBM nu a fost facuta la Cluj Napoca din cauza conflictului direct primarul PDL Sorin Apostu si Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

"Au uitat de clujeni. Judetul nostru este pe cale sa piarda un investitor de talie mondiala, in defavoarea Targu-Muresului, iar liderii PDL ai administratie locale sunt total dezinteresati.

Intrebat in cadrul audientelor online de ieri, despre pozitia Consiliului Judetean si demesurile facute pentru a-i convinge pe cei de la IBM sa aleaga Clujul ca si locatie de dezvoltare, Alin Tise, a raspuns sec: 'Nu au fost discutii cu firma IBM, practic nu au manifestat interes fata de noi'. Afirmatia este socanta, in conditiile in care mass-media a relatat in repetate randuri despre intentia celor de la IBM de a deschide al 11 centru de cercetare din lume in Romania, undeva in afara Bucurestiului. Clujul fiind o optiune importanta, datorita fortei de munca specializate si a relatiilor de colaborare pe care IBM-ul le are deja cu cei de la Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Univresitatea Babes Bolyai. Lucru subliniat inclusiv de oficialii IBM, care admiteau la finalul anului trecut ca exista analzie si discutii dar ca nu s-a luat inca o decizie
", a precizat preedintele TNL Cluj, Ioan Bildea.

Liberalii il acuza pe Alin Tise ca "ori minte, ori este de o incompetenta rar intalnita in atragerea investitorilor straini. IMB-ul a pus ochii pe judetul nostru, iar Presedintele Consiliului Judetean nu a facut nimic in acenst sens, a ignorat un investitor strategic. in schimb, administratia din Mures a facut un lobby intens pe lânga Emil Boc si conducerea IBM. Autoritatiile muresene deplasandu-se inclusiv in SUA pentru a-i convinge pe americani sa aleaga ca si locatie de dezvoltare, un parc tehnologic din Mures. Desi Clujul are 4 astfel de parcuri detinute de Consiliul Judetean, unde nu a mai venit nici un investitor in mandatului domnului Tise".

Ioan Bildea sustine ca nici Primaria Cluj Napoca nu a facut nici un demers pentru a discuta cu cei de la IBM.

"Esec pe toate liniiile, administratia PDL nu a facut nimic pentru a atrage aceasta investite la Cluj, lucru remarcat inclusiv de Alexandru Borcea, Presedintele Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si Software, care a spus clar, Clujul este potrivit 'pentru o astfel de investitie, fiindca este si mai pregatit, si mai dezvoltat. Comunitatea din Cluj trebuie sa faca mai mult pentru a atrage astfel de investitii'", a mai precizat Ioan Bildea.

TNL Cluj solicita presedintelui Consiliului Judetean Alin Tise si primarului Sorin Apostu, "sa lase deoparte razboiul din partid, in care au implicat si institutiile pe care le conduc, si sa depuna toate eforturile pentru a exploata in interes public potentialului de dezvoltare a judetului, clujenii fiind principalii perdanti de pe urma conflictului din interiorul PDL Cluj. Este evident ca cei doi lideri PDL nu se pricep deloc la atragerea investitiilor. Ca exemplu, Alin Tise a taiat fara logica din banii pentru publicitate ai Parcului Industrial Tetarom pentru 2011 plus ca un alt investitor, Swarovski, e pe cale sa fie pierdut datorita atitudinii delasatoare afisata de seful judetului, similara cu abordarile lui Gheorghe Funar".

Comentarii Facebook