Marti 9 August

Alianţa USR-PLUS cere ca Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie


Liderul USR, Dan Barna, îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să declanşeze referendumul pe Justiţie, prin care cei condamnați penal să nu mai poată ocupa funcții publice.

USR, Alianţa 2000 (2020 - n.r.) USR-PLUS, cere preşedintelui Iohannis declanşarea referendumului pe Justiţie. Este cel mai bun moment pentru societatea din România să avem această dezbatere. (...)

Nu e nimic întâmplător în citarea Laurei Codruţa Kovesi. Nu cred că în România există un cetăţean de bună credinţă care să-şi imagineze că acest lucru nu s-a întâmplat la ordinul direct al lui Liviu Dragnea. Liviu Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader sunt disperaţi pentru că o eventuală numire în funcţia de procuror european ar arunca la gunoi toată retorica otrăvită pe care o aruncă peste România de doi ani. O eventuală numire a dnei Kovesi ar arăta tuturor românilor, puţinii care mai cred în Dragnea, că ceea ce face în România este un abuz şi ceea ce spune României sunt minciuni ordinare”, a declarat Dan Barna, președintele USR.

Întrebarea (la referendum - n.r.) este una foarte simplă - . Atât de simplu este”, a adăugat Barna.

Fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

S-a prezentat un poliţist la domiciliul meu şi am primit o citaţie din partea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie în calitate de suspect pentru infracţiunile de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă. Este foarte interesant că această citaţie vine înainte de a merge la Parlamentul European în vederea audierii, dar probabil este tot o coincidenţă faptul că iniţial am fost anunţată de procedura din Parlamentul European, am înţeles că audierea urma să fie pe data de 18 februarie, mi-am cumpărat bilet de avion pentru data de vineri, ca să pot să merg la Bruxelles şi să particip la audiere. În acest sens, chiar am fost astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă termen în data de luni şi a cererea de amânare am depous biletul de avion din care rezulta că data de vineri urma să plec din ţară. La nici câteva câteva ore după ce am depus acaestă cerere din care rezulta că eu voi fi plecată din ţară pentru această audiere am primit acaestă citaţie", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

Fostul procuror şef DNA bănuiește că dosarul are legătură cu aducerea în țară a fostului director al FNI, Popa Nicolae, iar acuzațiile îi sunt aduse de fugarul Sebastian Ghiţă.

Comentarii Facebook