Diferit, ”groparul” centurii din Florești, cosmetizează Podul N pentru un milion de lei


Primăria Cluj-Napoca a dat pe mâna firmei Diferit, ”firmă de casă” a municipalității clujene încă de pe vremea lui Sorin Apostu, lucrarea de refacere a Podului N, din Mănăștur.

Primarul Emil Boc anunță că podul va intra în reparații din 18 februarie și se va lucra fără a fi oprit traficul. Firma Diferit SRL este singura care a participat la licitația organizată de Primăria Cluj-Napoca și a câștigat. 

Diferit a intrat într-un uriaș scandal după ce a dat drumul la lucrările de la centura Florești, pentru ca apoi să nu mai facă nimic. La finele anului trecut, a cerut majorarea sumei contractate pentru că ”totul s-a scumpit”, dar primăria din Florești a reziliat contractul pe motiv de neseriozitate.

Podul va fi mai mult cosmetizat și nu consolidat

Podul va fi regândit și va primi un aspect cu totul nou. Vor fi schimbați stâlpii de iluminat stradal pe Calea Florești, Str. Bucium, Bulevardul 1 Decembrie 1918 și pe bretele.

Nu vor fi făcute schimbări la structura de rezistență a podului, ci numai de suprafață. Vor și schimbate bordurile, vor fi refăcute trotuarele şi va fi reasfaltată zona.

În plus, Diferit va monta și panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul din trafic. Carosabilul va avea la final 18.50 m lățime, iar pista de bicicliști 2 m lățime pe partea dreaptă.

Firma Diferit va încasa 1,1 milioane de lei. 

În mod normal, aceste lucrări ar putea fi realizate și în regie proprie de Primăria Cluj-Napoca, având Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj-Napoca (RADP) în subordine, așa cum a făcut cu plombările și asfaltările din oraș, încredințate tot RADP.

Diferit va trebui să termine de reabilitat Podul N în 9 luni. 

Comentarii Facebook