Viorica Dăncilă s-a semnat ”bucătar-șef” în e-mailul trimis europarlamentarilor, prin care susținea OUG 13


Șefa PSD, Viorica Dăncilă, a apărat controversata OUG 13, ordonanța dată noaptea ca hoții de Guvernul PSD, pentru care au protestat sute de mii de oameni, printr-o scrisoare adresată parlamentarilor europeni.

NewsWeek România a obținut emailul trimis, în care se vede că Dăncilă s-a semnat ”chef” al delegației socialiștilor și democraților, adică ”bucătar șef”.

În e-mailul Dăncilă se semnează ”Viorica Dăncilă, MEP for Romania, chef of the Romanian S&D delegation”. În traducere: Viorica Dăncilă, europarlamentar pentru România, bucătar-șef (chef=bucătar șef) al delegației române a S&D”.

Dăncilă ar fi vrut să scrie ”chief” =  ”șef al delegației”, dar se pare că nu știa diferența pentru că ea va susține un discurs în engleză numai peste o lună, când va fi pregătită. 

Scrisoarea a fost trimisă în 24 ianuarie 2017, cu o săptămână înainte ca Guvernul condus de Sorin Grindeanu să adopte, într-o ședință de guvern convocată seara târziu, controversata ordonanță care dezincrimina parțial abuzul în serviciu.

Dăncilă scria că ”în cazul amendamentelor la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, obiectivul este armonizarea legislației cu deciziile Curții Constituționale, mai ales în cazul acelor articole considerate neconstituționale de către Curte. Practic, în acest moment, legislația penală românească nu este în întregime constituțională iar asta afectează tot ce ține de puterea judecătorească. În cazul acestei OUG, vorbim de o decizie necesară, cu atât mai mult cu cât încercări legislative anterioare au eșuat”.

În ciuda intențiilor transparente ale Guvernului de a rezolva urgent problema și de a purta o dezbatere deschisă cu societatea, partidele de opoziție au susținut că aceste propuneri servesc protejării politicienilor corupți, ceea ce este fals. Liderii partidelor de opoziție au instigat populația să protesteze public, uzând de o campanie de dezinformare și propagandă care a fost construită în ultima săptămână cu scopul de răspândi informații false despre proiecte”, se mai arată în scrisoare.

MDU4NTlkODZlZDMyM2Q2NzYyYmQ0ZTI0NjQ5MzZm.thumb.jpg

Comentarii Facebook