VIDEO - Sute de români blocați în aeroporturile din Germania. Mai multe zboruri spre Cluj-Napoca au fost anulate din cauza ninsorilor


Este haos pe aeroporturile din Germania. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, mai multe curse din Munchen spre Cluj-Napoca au fost anulate sau amânate. Sute de români așteaptă de azi noapte să se întoarcă acasă. 

Potrivit Digi 24, mai multe zboruri au fost anulate pe aeroportul din Munchen din cauza ninsorilor abundente. Sute de români care aveau zboruri programate spre Cluj au fost nevoiți să aștepte toată noapte în aeroport, în timp e alții mai norocoși au fost transferați pe Aeroportul din Frankfurt, însă nici la această oră nu au decolat spre România. 

Până la aceste moment, nu au fost găsite soluții pentru ei

aeroport germania 2.PNG

Vă rugăm să vă verificați starea zborului sau să contactați compania aeriană pentru a afla despre starea zborului dumneavoastră”, a anunțat aeroportul pe canalul său de Twitter. În plus, pasagerii sunt rugați să planifice mai mult timp pentru sosire și plecare.

Aveam un zbor ieri, la 23:10 din Munchen la Cluj, care s-a amânat. Am fost transferat pe lista de așteptare din Munchen în Frankfurt. Asta s-a întâmplat pe la 01:00 noaptea și după aia am ajuns pe lista de așteptare de la zborul din Frankfurt la Cluj. Între timp am sunat și la call-center, ca să nu stau la coada asta. Mi s-a spus că nu se poate rezolva și că trebuie să stau la coadă la ghișeu. Sunt destul de multe zboruri. Singura soluție e să stau la coadă, să vorbesc cu cei de la ghișeu”, a spus un pasager român care așteaptă să ajungă în țară. 

Avertizarea meterologilor germani

După ploaia înghețată din ziua precedentă, ninsorile din Bavaria au provocat întârzieri în trafic joi, 15 decembrie. Polițiștii au înregistrat numeroase accidente, în care au fost în mare parte vătămări corporale, dar s-au înregistrat și câteva răni. Serviciul Meteorologic German (DWD) a avertizat că ploaia înghețată ar putea cauza din nou gheață neagră în sud vineri seara. Ploaia se transformă treptat în zăpadă.

Datorită gheții negre răspândite, sunt posibile restricții în traficul rutier și feroviar”, au avertizat meteorologii germani. Temperaturile vor rămâne în cea mai mare parte negative.

Situația nu este limitată doar la aeroporturile din Germania, ci se repetă și pe alte aeroporturi din Europa. Zilele trecute, în Marea Britanie, un număr important de zboruri au fost anulate, iar mii de români au rămas blocați în terminale.

Citește și: Sute de români, blocaţi pe aeroporturile din Marea Britanie din cauza ninsorii. Au dormit pe jos, în fața birourilor de check-in

Mii de români nu au mai putut decola spre casă de pe aeroportul din Luton, după ce mai multe zboruri au fost amânate din cauza ninsorii puternice.


Comentarii Facebook